Maräng-granar

Publicerad 2012-12-21 09:40:00 i Julbak&mat,

Att göra maräng-granar är oerhört enkelt och det blir ju så himla fint! 
 
Börja bara med att vispa ihopa 4 äggvitor med 0,5dl florsocker till ett skum. När det börjar bli lite hårt vispar man ner 1dl florsocker till, grön karamellfärg och lite citron-saft. Man måste vispa rätt så länge. Räkna med ca 12minuter. Det ska bli hårt så att det senare går att spritsa ut. När man kan vända upp och ner på skålen utan att marängen ramlar ner är det klart.
 
Fyll en sprits-påse och spritsa ut små granar.
 
 
Grädda i 100grader tills att dom börjar se färdiga ut. När dom lossnar från bakplåtspappret är dom klara. Det är svårt att säga en speciell tid då vi har gasugn. Men låt säga ca 40min. 
 
Jätte sött att bjuda på till tex pepparkaksglassen till jul!
 
Kram Liza
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela