God jul!

Efter en jätte jätte mysig jul hos mams, följer nu de sista spelen på Bingo-lotto innan vi bäddar ner oss och inväntar morgondagen!

Kram!

Julen är kommen!

Nu drar jag iväg några timmar på jobb innan det skall hem till mamma och byta julklappar och julfika. Sen kör vi hem till min ena syster. Vi har en tradition att vi samlas hos en av mina systrar varje lille jul, spelar Bingo-lotto, gör kanelsnäckor och sover över. På Julaftons morgon samlas övriga familjen upp och äter en stor frukost tillsammans innan vi beger oss till vår lägenhet och firar Julafton. Vidare där sover systrarna över hos oss och vi pratar och myser fram till småtimmarna. Det blir alltid jul med dom i minst dagarna tre. Underbart!
 
Bingo Lotto-spel förra året
 
 
Åh, vad mysigt det ska bli! Detta behövs verkligen efter de gångna dagarnas tumult. Att bara vara samlad med familjen utan krav är nog det finaste som finns och faktiskt det enda som behövs. Julklapparna kommer ändå tillslut att öppnas och förbrukas, pengar är bara papper, och julmaten är liksom bara mat, men att samla familjen och bara vara tillsammans är magin med julen. Helt kravlöst och fint.
 
God Jul på er alla!
 
 
Kram från mig och mina systrar

Rocky Road på mitt vis :)

Ja, det blir mkt bakande på bloggen nu. Tycker det är perfekt att spara alla recept man gjort på ett och samma ställe för framtida jular. Det är ju trots allt det som tiden går till dessa sista dagar när jobbet är klart. Klapparna är ju klara, pyntningen och pysslet är gjort så det blir mest förberedelse inför den stora dagen nu framöver.
 
Jag gjorde Rocky Road på ett litet muns-bit-sätt. Det blev jätte bra och dom blev så himla söta! Goda som bara den också! Jag tycker att det är finare att ställa fram Rocky Roaden i små formar istället för att skära dom i rutor.
 
 
Receptet jag använde mig av är följande (blir ca 50 småformar)
 
200gram ljus Marabou
100gram mörk Marabou
50gram vit choklad
1,5msk Nutella
15-20st Dumle
0,5påse Maltesers
0,5påse kina-puffar
Ca 2dl salta nötter (jag tog Cashew och pistage)
1 näve mini marshmallows (eller vanliga som klippte itu)
 
Smält all choklad och blanda ner nutellan. Klicka chokladen halvfull i små formar. Skär varje dumle i två eller tre delar. Stick ner några nötter, tryck ner en Malteser, en bit Dumle, några kina-puffar och toppa med en Marshmallow. försök att få varje grej doppad i chokladen så att det fastnar och sitter bra när det torkar.
 
Låt torka och det är klart! :)
 


 
Kram Liza
 

Maräng-granar

Att göra maräng-granar är oerhört enkelt och det blir ju så himla fint! 
 
Börja bara med att vispa ihopa 4 äggvitor med 0,5dl florsocker till ett skum. När det börjar bli lite hårt vispar man ner 1dl florsocker till, grön karamellfärg och lite citron-saft. Man måste vispa rätt så länge. Räkna med ca 12minuter. Det ska bli hårt så att det senare går att spritsa ut. När man kan vända upp och ner på skålen utan att marängen ramlar ner är det klart.
 
Fyll en sprits-påse och spritsa ut små granar.
 
 
Grädda i 100grader tills att dom börjar se färdiga ut. När dom lossnar från bakplåtspappret är dom klara. Det är svårt att säga en speciell tid då vi har gasugn. Men låt säga ca 40min. 
 
Jätte sött att bjuda på till tex pepparkaksglassen till jul!
 
Kram Liza
 
 

Duka julfint

 
Jag har julafton hemma hos mig varje år. Då föräldrarna är skilda blir det så. Jag och systrarna hjälps åt med det mesta men då jag älskar att pyssla och dona, då pappa är gammal och inte är duktig i köket så blir det naturligt att ha julen hos oss. 
 
Jag försöker att ha ett tema för dukningen varje år. Förra året var det guld och i år tänkte jag ha vitt, rött och grönt blandat. 
 
Det finns så mkt smått man kan göra för att piffa till dukningen ytterligare!
 
 
 
Ta så julkulor och trä en liten ståltråd/ring igenom och pimpa till dricksglasen.
 
 
Man kan göra söta Tomte-servett-fångare med bara klister och några tygstumpar.
 
 
Man kan klippa ut snöflingor själv och sätta på glasen.
 
 
Julkulor som bordsplacering.
 
 
En sån här kan man göra rätt lätt själv med lite tyg och en symaskin.
 
 
 
 
Ett enkelt sätt att göra två bordsplaceringar.
 
Kram Liza
 
 
 
 

Cake pops i julens färger!

Fick ett ryck imorse när jag tittade in i skafferiet. Ett paket ballerina, en halv Cream cheese-ask, mörk choklad och lite jul-strössel senare fick jag gjort de här:
 
 
 
 
Det är verkligen super-enkelt att göra cake pops! Man får dock inte ha för bråttom. Jag misslyckades dom första gångerna för ngt år sedan också när jag skulle prova på det. Låt dom stå över natten i kyl och låt pinnen (som är doppad i choklad) stelna riktigt så faller inte kulorna av pinnen när ni doppar dom!
 
Här har vi receptet och tillväga-gångs sättet på hur jag gjorde gran-cake popsen. Skillnaden är att jag denna gång tog kladdkaka-Ballerina och doppade dom i vanlig choklad.
 
kram Liza

Enkelt julgodis att ge bort

Om ni älskar Toffifee precis som vi så kan ni göra detta fina julgodis som jag kom på förra året efter att ha krängt alldeles för många godisar :)
 
 
Spara på formen från Toffifee-askarna, fyll med lite mörkchoklad och pensla upp det lite på kanterna med en sked. När detta har torkat så gör ni samma sak med vit choklad. När chokladen fortfarande är lite klibbig så strö ni över lite krossade polkagrisar! När alltsammans är torrt så bara ploppar ni ut chokladbitarna! Jätte sött godis att ge bort och smakar hur gott som helst!
 
 
Kom bara ihåg att det blir liksom inte godare än kvaliten på chokladen ni väljer...
 
Kram Liza

Bords-dekoration!



Här är en jätte super-enkel bords-topper att piffa upp dukningen med! Man behöver bara styrolit-gran (Panduro Hobby 15kr) lite glitter, ståltråd att fästa med (jag köpte blomster-pinnar på Panduro Hobby som jag klippte av och böjde), några små julkulor samt ljusslingor (jag köpte batteri-drivna på Ebay men bland annat Ikea har jättefina och batteri-drivna)
 
 


Bara snurra glittret runt och fäst med att sticka in ståltråd, fäst ljusslingan på samma sätt och tryck i julkulor. Om man vill få lite höjd på dom kan man placera dom ovanpå ett upp-och-ner-vänt vinglas! :)
 

 
 
Kram Liza

En dag i julens tecken

Igår var det ju tredje advent och som varje advent firades den med dom bästa <3 Det var min ena systers tur att ha adventsfirande och vi beslutade att åka över till Köpenhamn och gå på Danmarks tivoli.
 
Vilken dag det var! Det var så himla juligt och vi myste mest hela tiden! Vad vackert dom gjort Tivolit! Har man inte julstämning innan så får man det  banne mig på plats! Det ena stället var vackrare än det andra och det var ljusshower, tomtar och granar överallt.
 
 
 
Vi fikade äppleskivor med varmchoklad i värmen, promenerade ute på Ströget i Köpenhamn och sög in julstämningen på tivolit. Ja, det var en himla fin dag helt enkelt med dom bästa jag har <3
 
Kram Liza
 
 

Genomskinliga julkulor

Vill man göra julkulor riktigt personliga så kan man köpa genomskinliga julgranskulor och fylla dom med precis vad man vill, älskar det! Kulor finns på Panduro Hobby.
 
För ett tag sedan fyllde jag mina med julsånger :)
 
 
Här har vi lite inspiration:
 
 
Klipp lite resor av scrapbook-papper, rulla ihop och tryck ner. För den lite vintrigare känslan kan man hälla ner lite fejksnö också.
 
 
Klipp ut dina favoritbilder och tryck i kulan.
 
 
Tryck bara ner lite glitter eller annat glittrigt.
 
 
Häll i lite majs, strössel eller lite godis i fin färg som matchar övriga granen.
 
 
Röda torkade bär som man kan frosta dom med lite glitter.
 
 
Poppade popkorn ger en fin julkänsla.
 

 
 
Här har vi min absoluta favorit
 
 
Den är ju så fin! Den är egentligen inte så svår att göra. Man köper en liten liten miniatyr gran, tex dockhusgran, eller från någon craft-affär, duttar lite klister i botten och trycker ner den med en pincett så att den kommer på plats och sen ner med lite fejksnö eller socker för marken. Så himla fint!!
 
 
Kram Liza
 
 
 

Oh, Christmas tree, Oh, Christmas tree

Igårkväll väldigt sent pyntades granen och jag är så nöjd! Det doftar jul i hela lägenheten och den blev precis så vit och fin jag drömde om! 
 



 
Dock bor vi ju bara i en etta, så det får inte plats för en stor och ståtlig gran. Det fick bli en liten och ståtlig istället ;)
 
Idag ska det Lucia-firas med systrarna. Vi ska bland annat se på Lucia i kyrkan efter jobb. Det ska bli väldigt mysigt!
 
Kram Liza

Granpynta!

Jo, jag skulle gå och handla lite frukost i förmiddags och kom hem med ngt helt annat.

Inte helt ätbart men mkt bättre än lite bullar (glömde frukosten i all hets) :)


Ikväll ska det pyntas!

Kram!

Fina bordplaceringar

Förra året gjorde jag dessa söta bordplaceringar och ställde vid matsalsbordet. Vi är iof bara 6st men jag tycker det blir så mkt sötare när man dukar fint! Det höjer verkligen stämningen!
 
 
Jag samlade på mig en del kottar, tomma värmeljus-hållare, lite band, glittter, klister och stjärnpaljetter.
 
Bara klistra paljetten på toppen av granen. Klä värmeljus-hållaren med lite tyg, mönstertejp eller annat (jag tog ett guldband) Sen skrev jag med klister allas namn på en liten tyg bit och pudrade över med glitter så att allt lim täcktes. Låt det torka och klistra det sedan på hållaren. Klistra fast eller ställ kotten i hållaren och bordplaceringen är klar!
 
 
Nu håller jag på med årets bordsplaceringar! Det kommer bli så sött!

Kram Liza
 

Hemmagjort våningsfat

Detta fat slängde jag ihop i all hast precis innan familjen skulle komma över på adventsfirande. Den blev jätte söt och tar bara två sekunder att göra.
 
 
Ni behöver bara en tom presentsnöre-hållare (jag tog från jobb när presentsnöret var slut) och två plast-tallrikar. Jag sprayade först hållaren vit då den var svart från början och sen klistrade jag bara ihop tallrikarna på presentsnöre-hållaren och vips, man har ett våningsfat! :)
 
Kram Liza

Julklappsinslagnings-verkstad



Yes, här hemma är det julklapps-inslagnings-verkstad ikväll! Julradio.se på hög volym, lite julmust i glaset och saxen i högsta hugg! :)
 
 
Är inte helnöjd med resultatet, det blev lite finare i mitt huvud. Hmm.. ska lacka dom också och på med tags, det kanske gör sitt. Får se...
 
Kram Liza

Rudolf-kakor

Jag älskar att piffa upp kakor och göra dom så där mysigt juliga. Som dessa tråkiga och vanliga kokostoppar. Med lite choklad och M&M kan dom snabbt bli extremt juliga :)
 
 
Eller vanliga pepparkakor. Med en tandpetare som pensel, smält choklad och en M&M blir dom också tomtens bästa vän :)
 


 
Detta recepet på kokostoppar är jätte gott!
 
Kokostoppar
 

50gram smör

2 st ekologiska ägg 

1 dl socker 
5.5 dl kokosflingor 
1 st lime, rivet skal 
1 msk ljus rom

 

Blanda helt enkelt alla ingredienser i en skål och låt vänta i 10minuter. Forma till små toppar och grädda i ca 15 minuter i 175grader. När dom sedan svalnat kan man doppa botten i lite choklad om man vill.

 

Kram Liza

The Polar Express

Vi fortfsätter julen i soffan och sätter på lite julfilm!
 
 
- A childrens-movie, hävdar mannen.
 
-Pyttsan! svarar jag. JULMAGI heter det!
 
Kram Liza

En himla mysig kväll

Har precis kommit hem från Advents-firandet hos min ena syster. En otroligt mysig kväll med de bästa <3 Vi åt en jätte god Apelsin/ingefär-soppa med surdegsbröd och en underbart syrlig cheesecake med pepparkaks-botten!
 
 
Efter maten gick vi ut och gjorde snölyktor och gubbar :) 
 
 
Har nog världens bästa familj!
 
Kram Liza

2:a advent

Nu sitter vi och har adventsmys hos syster. Älskar när hela familjen är samlad så här <3
 
 
Kram Liza

Julig Chai-latte

 
En helt underbart god och julig dryck för mig är Chai-Latte´n från Espresso House. Den kanske inte är så himla julig för er men jag får så himla mkt julkänslor när jag dricker den!
 
Idag gjorde jag slag i saken och köpte mig en burk därifrån. Efter lite småsnack med personalen fick jag även reda på exakt hur man gör den. som med det mesta annat blir det inte lika gott när man gör den själv, men oj, vad sanslöst god den blev! 100% som den man köper!
 
Så här gör man:
 
Först köper man en burk chai-te från Espresso House. Köp helst en Latte Art i er mat-affär men allt från lätt-mjölk och uppåt funkar också. Köp en mjölk-skummare (finns bland annat på Ikea för 10kr, min kommer från Ullared)
 
Ta sedan (för en stor kopp Chai) och koka upp 0,5dl vatten och häll i en kopp med 0,75dl chaipulver. Blanda allt med en gaffel lite nätt. Värm sedan upp 2,5dl mjölk och skumma det sedan (i den ordningen). Enligt deras "regler" ska skummet bli ca 1dl tjockt. Jag skummade i ca 25sekunder.
 
Sedan ska mjölk-skummet hällas nära kanten på muggen rätt fort. Detta är för att chai-blandningen ska komma upp hela vägen samtidigt som det inte ska bildas bubblor i mjölken. Om du lyckas är skummet inte helt vit när du är klar utan chai-blandningen ska då ha kommit upp till ytan. Är det helt vitt så ta bara en lång sked och rör försiktigt upp det utan att förstöra skummet. Voila, en sanslöst god Chai-latte!
 
 
Kram Liza

Turkisk Peppar kola doppad i choklad

Åh, denna kola är helt underbar! Den smakar tusen ggr godare än köpta varianter och är lätt att göra! Helt klart ett av mina favorit recept!
 
Vanlig julkola till höger och saltlakrits-kola doppad i choklad till vänster
 
Recept:
 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (hårda lakritskarameller)
2 tsk smör
200 g mörk choklad
 
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta (jag mixade mina karameller först). Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar “kulprovet”. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då.
 
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (är den för varm när man doppar kolan i så kan kolan smälta något). Skär eller klipp kolan i bitar.
 
 
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper.
 
Kram Liza

Lite julplaner

I Måndagens paketkalender jag gjort till mannen ska det ligga biljetter till Köpenhamns Tivoli. Lördagen den 15/12 är det tänkt att vi ska bege oss. Där är så mkt julstämning att man blir mållös! 
 
 




 
Hoppas att snön ligger kvar lite en vecka till och bidrar med lite mer ljus.I Skåne har vi inte blivit välsignade med så mkt snö tyvärr. Lite ligger kvar men jag saknar det där knarrande ljudet under fötterna när jag går till jobb. Här är det mest snö som fruset till is och gör det nästan omöjligt att gå ute. Inget mysigt med andra ord.
 
Caner är stormförtjust i snö! Han blir som ett litet barn så fort snöflingorna börjar falla! I Turkiet där han kommer ifrån är det inte lika vanligt med snö så jag antar att det är däför han är så glad för det :)
 
Jag älskar också snö i normala mängder dvs inte för lite (blir bara is eller slask) eller för mkt (omöjligt att ta sig till och från jobb)
 
Jag skulle vilja ha en stuga nånstans i skogen att fly till i December-månad. Bara bädda in mig där med levande ljus, julbaka varje dag, lyssna på julmusik, dricka julmust till varje måltid, pyssla framför en levande eld, sova länge varje dag och ta långa promenader i snön!
 
 
Men ja, verkligheten kommer i kapp och jag bor ju i en storstad där allt blir slask, i en lägenhet på fjärde våningen utan ens en balkong och måste jobba hela December för att ha råd att leva :) Men kanske lagom till man bli pensionär? :)
 
Kram Liza
 
 
 

Ölflaske-ljusstake :)

En vinare och två öl senare fick jag till den här lilla juleljus-hörnan i köket, haha. Älskar levande ljus på julen! Det finns inget mer levande och mysigare! allt som behövs är en sprayburk med vit färg och några tomma flaskor!
 
 
 
Kram Liza

Tomteluva-muffins

 
Dessa High Hat-muffinsen är faktiskt mycket enklare att göra än man tror! Det är en del moment i det hela men det blir så himla sött och gott! Älskade dom! Maräng-frosting och choklad kan ju inte gå fel!
 
Här har vi först ut muffinsen. Jag gjorde små mini-cupcakes. Jag orkar sällan äta en stor muffins och dessa små blir ju så söta munsbitar! Det blev ca 14st mini cupcakes av en halv sats. Jag bytade ut den mörka chokladen i coatingen till vit choklad med röd chokladfärg. Den röda chokladfärgen köpte jag på Strössel&Annat för 12kr/påse (även mini-formarna). Jag ville ju ha det riktigt riktigt rött så en påse gick åt till 180gram choklad.
 
Muffins
 
3 st ägg
2.5 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
50 g smör 
1 dl gräddfil 
2 msk kallt kaffe 
3.5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
4 msk kakao av god kvalitet 
1 nypa salt 
100 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70 %
 


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.

7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

 



 

Maräng

6 st äggvitor
8.5 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
1 st citron, saften

 

9. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.

10. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).

11. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

12. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.

13. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.

14. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

 

 

 

Chocolate coating

350 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70% 
3 msk matolja

 

15. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.

16. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.

17. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.

18. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

 

Som sagt, det är ju en del moment i det hela men det är absolut inte svårt! Och resultatet blir så himla sött!

 

 

 

Kram Liza

Juliga tvålar

Syster överraskade mig  för någon dag sedan men dessa udnerbara jul-tvålarna! Det kan ju liksom aaaldrig bli för mkt av julen! Pepparkakan luktar så himla gott!
 
 
Kram Liza

Hemmagjorda juklapps-tags

Här nyss pysslat ihop lite hemmagjorda julklapps-tags att fästa på julklapparna. Älskar att pyssla framför tvn med julmusiken tyst på i bakgrunden! Julstämningen är maxad!
 
 
Kram Liza

Julig frukost framför tvn :)

Så här startar jag min dag idag. Väldans mysigt och gott! Ett glas julmust till frukost är tillåtet i December :) Snön yrar utanför fönstret och gör Malmö så fin!
 
 
Senare idag tänkte jag se om det finns julgrans-försäljning nånstans! Jag känner så för att maxa julen här hemma och det finns ju inget mer juligt och vackert än en fin gran! Syster vill ha en liten liten golv gran till sin lilla lägenhet, får se om vi kan hitta en till henne också! Undrar om ens julgrans-föräljningen startat?
 
Kram Liza

Cake-pops granar

 
Detta är en otroligt lätt kaka att göra som inte kräver ugn, bara lite handarbete! Ingredienserna är få och resultatet blir jätte gulligt!
 
Blanda helt enkelt bara ett paket ballerina-kex (jag tog pepparkaks-ballerina för att få dom lite juligare) med 80-100gram philadelphia-ost. Kör allt i en mixer så att det blir riktigt smuligt och gojsigt. När detta är klart har du din smet.
 
 
Forma till små triangel-granar. Gör dom lite mindre än du tror, när du sedan doppat dom i chokladen blir dom större än vad man först tror. Doppa små klubb-pinnar (finns bland annat på Panduro Hobby) i lite choklad och stick in i undersidan av granen (när detta sedan torkat är det liksom som ett klisterså att kakan inte ramlar av pinnen när du sedan doppar den)
 
Låt dom stå ett tag i kyl eller frys. Jag lät mina stå över natten.
 
 
 
 
 
 
 

 
Nu ska kakorna doppas. Man kan ta vanlig mörk choklad om man vill men då jag ville ha dom riktigt juliga så köpte jag grön Candy Melt från Strössel&Annat. Det smakar nästan precis som vit choklad. Candy Melt stelnar lite fortare än vanlig choklad och är lite tjockare så det är lättare att göra textur och mönster. Smält chokladen i en skål och doppa era granar. Ta en tandpetare och dra lite mönster på granen så att den får den lite taggiga ytan. Strö över strössel och låt dom torka. Har ni itne frigolit att ställa dom i så ta en bakform eller skål och fyll med socker, där står dom också stadigt.
 
Klart :)
 
 
Kram Liza 

Pepparkaka och ädelost

Denna kombon är så himla himla god! Normalt är jag inte så jätte förtjust i mögelost men denna är jätte god! Syrligheten av osten och sötheten av pepparkakan är så himla bra tillsammans!
 


Kram Liza

Kulor fyllda med julsånger

För några dagar sedan slank jag in på Panduro hobby och köpte ett paket genomskinliga julkulor. Dom var inte dyra, 6st för 49kr. Sen skrev jag ut lite fina jultexter från kända jullåtar och klippte dom i remsor. Jag tryckte försiktigt in dom i julkulan och hällde ner lite glitter.
 
 
Jag tycker att dom blev jätte fina och kommer passa så bra i granen!
 
Kram Liza

Vårt adventsfirande <3

Vilken himla mysig advent det blev igår! Snön låg utanför, massa ljus inne, fina familjen och en massa gott. Det kunde inte bli bättre!
 
Här kommer ett litet bildregn över vår kväll och allt jag bakat kvällen till ära :)
 
 
Nästa advent bär det av till min andra syster!
 
Kram Liza

Inslagnings-video

Här är en fin video om hur man kan slå in julklappar snyggt.
 
 
 
Kram Liza

Glad advent!

Äntligen kom snön till Malmö också! Allt är som ett fluffigt täcke och kylan biter på kinderna.

En helt perfekt advent väntar om några timmar, ska bara jobba lite först.

Snö, glögg, lussebullar och en fin familj. Det kan inte bli bättre!

Kram Liza

Advent

Gud, vad jag har bakat och haft mig inför denna advent! Jag blev precis just nu klar med allt efter att ha stökat i köket i många timmar.
 
 
Som jag längtar tills imorn/idag (?)! Det ska bli så mysigt att fira in julen med familjen!
 
Det bjuds på en massa massa hembakade kakor och godis, glögg, julmust och en massa annat gott! Ni måste lova att kika in ikväll igen. Jag vill inte lägga in bilder ännu förrän familjen varit här. Jag är så himla nöjd med vad jag gjort! Det är lite ovanliga julkakor/godis.

Idag öppnades första luckan och årets bästa månad är äntligen här.
 
 
Nu blir det julkalendern som jag ännu inte hunnit se innan jag däckar i säng!
 
Kram Liza
 
 

Granar av gamla tidningar

För ett tag sedan skrev jag om att försöka mig på att göra en sån där Martha Stewart-gran av gamla tidningar. Sagt och gjort! Här är en färdig tidnings-gran:
 
 
Det är inte alls svårt att göra men tar dock lite tid! Det är en väldans massa sidor som ska vikas! Allt som allt tror jag att jag har vikt en 300sidor för att få ihopa denna gran. Nu är det bara glittret som ska på!
 
Kram Liza

 
RSS 2.0