Julfika med systrarna

Igår hade jag och systrarna lite pre-julfika hemma hos oss! Så mysigt det var! Det doftade jul i hela lägenheten och såklart dukades det upp med lite julfika! Det blev pepparkaks-gifflar, julskorpor, clementiner, pepparkakor och systers hemmabakade lussekatter
 
 
 
 
Såna ska det bli många  av framöver! Längtar ihjäl mig efter December! Du kan inte skynda dig tillräckligt snabbt!
 
Kram Liza
 
 

Lite jultips!

 
 
Missa inte att klicka er in på Lets Deal lite då och då! Emellanåt har dom riktigt bra dealar och det kommer in mer och mer julgrejer! Det gillar vi ju såklart!
 
Här är några av dom juliga dealarna som ligger inne just nu:
 
 
Älskar dom sista skålarna! Så himla fina!
 
Kram Liza
 

Christmas Cupcakes



Jag fick igår hem ett paket från den underbara kak-butiken TårtDecor (Tusen tack) med lite tillbehör inför julbaket! Besök gärna Tårtdecor om ni som mig älskar att baka! Det finns så himla mycket att välja på!
 
 
 
Jag fick en idé om att jag ville göra lite juliga cupcakes och resultatet ser ni nedan!
 
 
 
 
Det är inte alls svårt att göra och ser faktiskt mycket mer komplicerat ut än vad det är. Det enda ni behöver är sockerpasta som ni kan hitta HÄR, snöflingor-utstickare (jag köpte mina på Ebay HÄR), glitter-färg som finns HÄR och lite juligt strössel som dessa fina i metallicfärg ni kan hitta HÄR.
 
 
 
Då det ju snart är jul gjorde jag självklart pepparkaks-cupcakes! Jag gick efter Leilas recept som är jätte gott och saftigt! Receptet har ni här. (Klicka på bilderna så blir dom större)
 
  
 
 
Sen är det bara att börja! Stick ut två snöflingor av varje storlek (3 storlekar) Låt dessa torka så att dom blir hårda. Ta lite klar alkohol och blanda i lite av glittret. Måla med en pensel till att du får snöflingorna juligt glittriga. Täck din cupcake med en tunn cirkel av sockerpastan. Lägg en lite klutt sockerpasta mellan varje snöflinga så att dom liksom fastnar och bygg din gran uppåt med två stora på varandra, sedan de två medium på varandra och sist de två minsta. Blanda lite av sockerpastan med lite vatten (detta blir ätbart klister) Doppa penseln i klistret och klicka på granen där du vill ha julkulorna och placera ut de fina kulorna (strösslet) där du vill ha det!
 
Voila! En jätte fin julig cupcake!
 


 
Dom glittrar så himla fint! Det var svårt att fånga det på bild men dom skimrar verkligen!
 
Fråga bara om ni undrar över ngt!
 
Kram Liza
 

Granar av present-snöre

 
 
Detta är verkligen ett jätte enkelt och sött julpyssel alla kan göra! Det enda ni behöver är pappersnöre (finns bland annat på Panduro Hobby), tjockare papper, plastfilm och tapetklister!
 
 
 
 
Forma den storlek på konen (granen)  ni vill ha med pappret, linda lite plastfilm runt dom (det gör att tapetklistret inte fastnar när det torkat) kleta på lite tapetklister på konen, doppa snöret i klistret och linda runt precis så glest/fullt ni vill ha! Strö gärna över lite glitter när ni är klara så blir dom vinterfina!
 
 
 
 
 
Torktiden är dock jättetråkig. 24 långa timmar innan man kan ta av konen! Låt klistret torka helt, annars går snören sönder! Jätte enkelt och man kan variera storlek och färger precis som man vill!
 
Kram Liza
 
 
 
 
 
 

Pyssel-Söndag

Har man ingen symaskin så får man ta det nästbästa, textil-lim! Nu får vi se hur det blir av med detta! Ngt juligt ska det nog bli tillslut! :)
 
 
 
Kram Liza

Lite Sugarpaste-pyssel

Idag kunde jag inte hålla mig från sockerpastan jag tidigare köpt och ville pyssla och träna på ngt fint till jultårtan jag planerar att göra!
 
 
 
Det är faktiskt inte så väldans svårt att göra figurer i sockerpasta som jag tidigare trott! Det är lite pilligt men himla kul!
 
 
 
Efter lite kavlande och formande fick jag ihop en alldeles ätbar liten Frosty The Snowman! Lite fler figurer ska det tränas på innan jul! Kommer att bli en jätte fint caketopper det dära!
 
Om ni vill ha en beskrivning på hur jag gjorde så säg bara till!
 
Kram Liza

Julbords-planering

 
 
Jag och systrarna är i fullgång med att planera vart julens julbord ska ta plats. Det finns så många olika att välja på och det är så svårt att bestämma sig! Å ena sidan kan man bara fokusera på god mat och å andra sidan kan man ju få en upplevelse för samma pris men med kanske inte riktigt lika god mat (om ni förstår vad jag menar :) )
 
Dock är jag lite besviken på att de flesta ställen som har julshow till julborden inte alls spelar julmusik! Jag menar, det är nära jul, man äter julmat och vill ju då se och höra julstämning! Inte årets bästa Schlager-musik? Det dödar ju julkänslorna lite!
 
Om ni bor nära Malmö och vill äta det bästa julbordet som finns så tipsar jag väldigt varmt om Sankt Marcus Vinkällare! Jag har nog aldrig ätit så god mat som där! Herrejesus, säger jag bara! En otroligt mysig lokal nere i källaren, bara levande ljus som lyser upp lokalen, maten är fenomenalt god och variationen är stor! Deras dessert-bord är nog det jag längtar mest till när jag ätit där, gottegris som man ju är! :)
 
 
 
 
Det ligger på mellan 399-499kr för julbordet så priset är helt överkomligt.
 
Kram Liza
 
 

Juliga leggings och missöden på Ebay :)

 
 
Ja, det är ju alltid en risk när man handlar på Ebay. Man vet aldrig riktigt hur storlekarna är, hur färgerna är och hur saken/kläderna egentligen ser ut. Det är ju iof lite med charmen att handla genom nätet också. Jag handlar alltid med mottot att om jag inte har råd att förlora det så handla det inte. Ibland blir det bra, ibland blir det inte bra och ibland, ja, då är det nånstans mitt emellan...
 
Som med det fina juliga leggings...
 
Dom är underbart mjuka, juliga, fina färger och med tomtens renar på.. UPPOCHNER, haha! Ja, ibland undrar man vem som syr plaggen egentligen! Ser man inte att renarna och mönstret är upp och ner?? 
 
Jaja, från mitt håll är dom iaf på rätt håll när jag tittar uppifrån så jag intalar mig att det är det som räknas, haha!
 
Dom var riktigt, riktigt billiga, kostade bara 30kr och jag vet inte om jag fick ett Måndags-exemplar. Om ni vill prova så köp dom! Har ni tur är dom på rätt håll! :) HÄR är auktionen och frakten är fri.
 
 
 
Ha en bra dag alla fina!
 
Kram Liza

Julbaks-tillbehör

Jag vet att jag tjatar om Ebay hela tiden men ni anar inte vilka pengar ni kan spara in! Blir nästan galen när jag går ut i affärerna och ser exakt samma saker för så himla mycket mer än vad ni kan hitta på Ebay! 
 
Här har ni mitt lilla julbaks-tillbehörs-altare jag ställt upp här hemma! :) 
 
 
 
För att bara dra ett exempel så budade jag hem både löv-utstickarna och snöflingor-utstickarna för bara ca 10kr styck inklusive frakt! På t.ex Panduro Hobby höll jag på att få hjärtstillestånd när jag såg att dom har exakt samma utstickare för 129kr!
 
 
HÄR och HÄR har ni adresserna till utstickarna som jag budade hem från Ebay!
 
 
För övrigt har jag budat hem en cookie-stämpel med hela alfabetet, pearl-spray, silikon-matta, diverse verktyg och lite olika kak-formar. 
 
 
 
Ett tips innan ni köper något dyrt i pyssel-affärerna är att kolla Ebay först och spara en massa pengar! Säg till om det är ngt ni ser jag budat hem som ni vill ha adressen till!
 
Kram Liza
 
 
 
 
 

Enkelt ljuspyssel till Halloween

 
 
Idag knåpade jag ihop ett jätte enkelt Halloween-pyssel som man är klar med på mindre än tio minuter! Systrarna fyller ju snart år och såklart ska det firas! Jag har stora planer på vad jag ska göra men har inte så mycket Halloween-dekorationer. Nu har jag en början till det iaf :)
 
 
 
Allt ni behöver är papper, en skrivare, nån glasburk (jag hade små olivburkar och tomatpuré-burkar :) ) och tejp!
 
Jag skrev ut lite olika motiv, klippte dom lite högre än glaset, såg till att jag hade nog bredd på det för att pappret ska nå runt hela glaset (hade jag inte det så tejpade jag bara ihop bilden med vanligt vitt papper och svepte runt glaset, baksidan är det ju ändå ingen som tittar på), tejpade ihopa det (snyggast är m
ed dubbelhäftande-tejp) och stoppade ett litet värmeljus i!
 
 
 
 
Det svarta gjorde jag så HÄR. Det är himla enkelt! 
 
Här är bidlerna jag hade till glas-burkarna:
 
 
Man kan variera det till det oändliga!
 
Kram Liza
 

Ett skepp kommer lastat...

... med massvis av pepparkakor!
 
Oj, vilken pepparkaks-fest det ska bli ikväll! Jag fick en avi med posten och promenerade snabbt ner dit! Ut kom ett en meter stort paket vägandes 4kg! 
 
 
 
Kak-monster som man är så blev man ju väldigt glad över att innehållet var just julkakor! Tack, Gille! Det finns inga godare pepparkakor till jul! Dom är milda och söta och smakar inte för mycket av pepparkaks-kryddorna! Dock är det farligt att öppna en låda, för jag kan inte hejda mig.
 
Perfekt för i år är dom sockerfria pepparkakorna som jag ska ge till min pappa som har diabetes. Så glad han kommer att bli! Han älskar verkligen pepparkakor men fick tyvärr sluta äta allt sånt gott när han blev diabetiker! Vad roligt det ska bli att överraska honom!
 
Kram Liza

Julen 2012

Här är några bilder från den föregående julen. Jag har verkligen den finaste familjen på jorden. Jag och mina systrar står varandra så otroligt nära och jag vet inte vad jag skulle gjort utan dom. Älskar våra jular som varar i dagarna tre med sleepovers hos varandra och julpeppning till max! 
 
 
Vi firar alltid minst 2 julaftnar (hej stavning?), en med mamma och en med pappa. Att bara få vara samlad hela familjen, prata, skratta, tjafsa, äta, dricka gott och bara mysa är det bästa som finns. Julklappsleken är en tradition som mamma startade för många år sedan och det har sedan dess inte gått en jul utan att den leks. För varje år som går blir klapparna bara dummare och löjligare men det är en del av leken! :) En finfin tradition <3
 
Julen för mig är värme, skratt, närhet, mammas köttbullar, familj och mys. 
 
Kram Liza
 

Vinnaren av jultröjan!

Ta da da daaaaaa!
 
 
 
Efter att ha dragit ett namn ur mössan (bakskålen men hur som helst :) ) blev vinnaren av jultröjan ingen mindre än.....
 
Louise, med bloggen Julkulan! 
(Vill du bara skicka ett mail till min mail? Du glömde ange den när du tävlade :) ) [email protected]
 
 
 
Hoppas att du blir glad för den juliga tröjan! Jag ska försöka få in lite fler tävlingar under julens gång! Tack för att så många var med och tävlade, jag önskade att jag kunde skicka er alla en sådan jultröja!
 
Kram Liza
 
 

Jultröja

Idag blir det premiär av min fina jultröja jag budade hem från Ebay! Åh, vad mysig den är! Oversize, mjuk och såklart med juliga renar på!
 
 
 
HÄR kan ni köpa en ni med! Den kostar bara ca 75kr och frakten är fri. Den skickas från Kina så ibland kan postgången ta en tid men min kom 10dgr efter att jag köpt den så jag är hur nöjd som helst!
 
Ikväll ska jag dra en vinnare i jultröja-tävlingen! Jag har inte glömt er, jobbet har bara kommit emellan!
 
Tack för alla era fina kommentarer om jultavlan! Ni gör mig så himla glad ska ni veta! <3
 
Kram Liza

Hemmagjord jultavla!

Jag fick ett ryck för ett tag sedan och ville göra en fin trätavla med julmotiv! Resultatet ser ni nedan. Är så himla nöjd!
 
 
 
 
 
Det hela började med att grannen slängt en massa möbler i soprummet, där hittade jag en träskiva som passade perfekt till en jultavla :) Jag köpte schablon-papper (plastrulle) på Panduro Hobby, skrev ut mitt motiv på vanligt papper, placerade det på träskivan och ritade sedan över det på plast-pappret. Jag skar sedan ut motivet, satte på det på min träskiva och målade mitt motiv. Voila! En fin hemmagjord jultavla!
 
 
 
 
 
 
Det var verkligen jätte enkelt att göra! Dock är det ett par steg och är inget man slänger ihop på en kväll bara. Hatar verkligen att vänta på färg som ska torka, haha.
 
Kram Liza
 
 

En liten presentation

Jag skrev ju en presentation förra året HÄR men då det kommit nya läsare detta året så tänkte jag skriva en kort liten presentation av mig igen! Läs gärna mina förra presentation om ni vill veta mer :)
 
 
 
Mitt namn är Liza, jag är nu 30år och bor med min man i vår lilla etta mitt i Malmö. Min man som kommer från Turkiet hade aldrig firat jul förr när vi träffades för 6 år sedan så det var ju liksom min skyldighet att uppfostra in honom i den rätta andan, juleandan :)
 
Efter nu lite mer än tre år här i Sverige har han helt fattat galoppen om vad julen innebär och han har kommit till att älska julmånaderna (plural :) ) Han tycker nog att jag är lite tokig men han låter mig ha det och längtar själv tills att alla juleljus ska upp.
 
De första åren ville han inte ta ner ljusstakarna och stjärnorna, dom kunde man ju ha året runt och tyckte att granen kunde stå hela våren, det gjorde ju så mycket för hemmet. Men han hade ju inte riktigt fattat det där med julen och jag förlåter honom för det idag :) Idag har han greppat datumen och månaderna mer och börjar prata om julen redan i Oktober (lite sent enligt mig men han är ju bara barnet än i julvärlden, det kommer) och nu är det han som köper hem julmusten och pepparkakorna och planerar årets julbord. Ja, jag tar åt mig äran att konvertera in ännu en tok i vår julanda!
 
Min familj är stor med 100syskon (vi låter iallafall som det när vi alla samlas men om vi ska vara ärliga är vi 4 bröder och 3 systrar) Min pappa har sedan jag föddes älskat allt som spelas, blinkas, snurras och dansas och under mina barndoms år förvandlades vårt hem till ett tomteland utan dess like! Pappa kan nog ta åt sig äran (märk ordet) till att ännu en jultok växte upp och det är ju min skyldighet att föra detta vidare.
 
Då mina föräldrar är skilda så blir julen alltid gånger två för oss, dubbelt av härligheten! :D Ena julen hos mamma med hennes världsberömda danska frikadeller som bara hon kan göra och ena hemma hos oss med pappa <3 
 
Mina systrar älskar julen precis som jag och vi har 2 månader av 100 traditioner att trycka in under julen tillsammans. Vi har en advent var att planera hemma hos sig där hela familjen samlas och myser, vi har pepparkaks-kvällar, pyssel-dagar och bak-helger. Det går liksom inte att få in för mycket jul!
 
Ja, jag vilken underbar tradition vi kommer att föra vidare till våra barn och våra jular tillsammans kommer då bara att bli större och större och mer underbara för varje år och generation som kommer!
 
Kram Liza
 
 
 
Iof en bild på min lillasyster för si så där 20 år sedan men då det var jag som spökade ut dom varje år så känner jag att det var en passande bild till inlägget :)

Julens glögger!

 
 
Ja, här kommer min lilla recension av julglöggerna jag fick chansen att prova från Saturnus! Jag är verkligen jätte imponerad av smakerna! Att dom verkligen lyckats få in nya smaker men ändå med en touch av julen på alla! Sen ligger det ju såkart varmt om hjärtat att det är ett Skånsk-bolag :)
 
 
 
Här har jag dom i inbördesordning med 3:e platsen först.
 
 
 
 
Delicato-boll
 
 
 
 
 
För en chokladtok som jag trodde jag att detta skulle bli en favorit. Men ja, jag har nog lite svårt för flytande choklad :) Tycker inte att Lokas-choklad variant är så himla god heller så det har nog mer med mina smaklökar att göra. Den smakar dock väldigt mycket delicato-boll! Eftersmaken är god och fyllig men, ja, om jag jämför med dom andra så hamnar den på en tredjeplats och får 3 julklappar av 5.
 
 
 
 
Päron-smak
 
 
 
 
Jag har alltid varit svag för päron-glögg! Älskar verkligen denna! Den smakar sött och syrligt samtidigt, nästan som en smält Piggelin-glass eller päronjuice! Smaken är mjuk men inte för mycket! Den är faktiskt lika god varm som kall! Rekomenderar verkligen denna om man vill ha en svag, lite söt och mysig glögg! Den får av mig 4 julklappar av fem!
 
 
 
Som sagt, den har alltid varit en favorit för mig och borde nog egentligen få en fullpoäng... om det inte vore för...
 
Ta da da daaaa!
 
 
 
Hallon-Lakrits
 

 
Åh, vad GOD!! Denna var nog den godaste glöggen jag smakat! Trots att smakerna Hallon-Lakrits inte är så himla juliga egentligen så har dom lyckats att få in julsmakerna och jag fick verkligen jätte julstämning av att prova denna! En helt klart favorit här hemma! Jag har en känsla av att denna kommer ta ut slut innan veckan är det :)
 
Till och med min man som hatar lakrits (finns tydligen inte lakrits i Turkiet, vart sjutton kom egentligen namnet Turkisk Peppar ifrån??) gillade denna! Den är söt ja, men julig och mysig att dricka! Tycker helt klart att ni ska köpa denna till julmyset!
 
Fullpoäng från vårt lilla julhem!
 
 
 
 
 
Tacka snälla, Saturnus för att jag fick prova era fina glögger!
 
Kram Liza

Julens planer

 
 
Denna jul kommer bli lite annorlunda än de föregående jularna. Vi kommer nämligen att få fint besök från Turkiet detta år! Min man kommer ju därifrån och för första gången någonsin ska vi äntligen få besök av hans mamma, pappa och bror över julen! 
 
Det ska bli så himla kul att både visa dom Sverige, Malmö och introducera dom inför den bästa tiden på hela året, Julen! Dom har ju aldrig varit med om en jul vilket ger mig huuuur fria händer som helst! Kan inte bli bättre :)
 
Det ska bli så himla kul men gör mig så stressad samtidigt! Jag måste förbereda väldigt mycket innan deras ankomst, frysa in det mesta för att kunna slappna av de dagarna dom är här och slippa stöka runt för mkt i köket!
 
Jag vill och ska inte bryta min och min familjs traditioner samtidigt som jag på ngt sätt måste involvera de nya medlemmarna i dom! Åh, det kommer bli så bra! Dom har ju fått den bästa guiden att visa dom en riktigt jul! ;)
 
Hoppas nu bara att snön faller här i söder också för att fullända det hela!
 
Kram Liza
 
 

Mysig julkväll!

Ikväll ska jag och min man ha en mysig pre-julkväll! Idag kom det nämligen ett riktigt tungt paket med posten, 4kg vägde det! Visste inte riktigt vad det kunde innehålla som väger så mkt. Blev jätte glatt överraskad när jag såg att det innehöll Saturnus 3st nya glögg-smaker! Tack, snälla Saturnus!
 
 
 
Så ja, ikväll blir det glögg-provning och jag är så himla nyfiken på de tre sorterna! Hallon/lakrits har jag en känsla av att den kommer bli en favorit! Låter som en perfekt kombo! För en choklad-tok som jag så låter Delicato-boll riktigt spännande och ja, päron kan ju inte slå fel!
 
Vi se efter provsmaket helt enkelt!

Kram Liza

Juliga skorpor!

Ja, visst ja! Glömde ju att skriva om vad jag tyckte om jul-skorporna! För en knäckebröds-beroende person som jag som älskar allt sött som finns i världen så blir denna kombination en fullträff! Goda söta skorpor! Helt klart värt sina pengar! Sen kanske dom inte tar knäckebrödets plats på frukostbordet (dom är ju rätt söta) men dom finns med på en hörna!
 
 
 
Kram Liza

Julklapps-shopping

Det blir mycket Ebay-shopping nu inför jul! Jag vågar mig på att visa vad jag inhandlat till brorsan (än så länge) för det sista stället han skulle gå in på är min lilla julblogg
 
Han har nyss skrivit in sig på gym och vill ändra sin livsstil lite. Såklart agerar man stötande lilla syster och hjälper honom på traven med ett litet tränings-paket!
 
Allt som allt gick detta på 100kr!
 
Kram Liza

Julstämnings-Söndag

Idag kom jag i riktig julstämning! Vet inte riktigt varför... Kanske har det att göra med att jag och älskling är lediga båda två för en gång skull, att det regnar och åskar utanför, att vi tänt alla ljus i lägenheten, att jag fått tag på pepparkaks-skorpor eller att jag har en riktig pyssel-söndag? Ngt har iaf fått mig att nynna på jullåtar hela dagen och längtar nu riktigt mycket till jul! Tror attd et är en kombination av allt!
 
Nu ska jag fortsätta med mitt pyssel innan det blir film i soffan hela kvällen!
 
 
 
Trevlig Söndag på er allihopa!

Kram Liza

Julig mobil!

 
 
Ja, det vore ju inte rättvist om min lilla Iphone inte fick sig en juldos! Igår kom ett sött litet Iphone-fodral som jag tidigare beställt på Ebay för ca 12kr (inklusive frakten) Älskar den! Snögubben är verkligen ursöt och kommer passa fint med min mobil i December! HÄR finns annonsen för er som också skulle vara sugna!
 
Ikväll ska jag faktiskt börja julpyssla lite! Jag har en hel drös med olika projekt jag ska hinna göra och är rädd att det blir för stressigt och att det kommer att suga julstämningen ur mig om jag sparar allt till sista sekunden! Nej, man får faktiskt börja julpyssla i Oktober, så det så! :)
 
Kram Liza

Tävla om en Jultröja!

Hej alla fina jultokar!
 
Jag vill ge tillbaka lte av er fina energi ni skickar till mig här på bloggen och därför drar jag igång årets första TÄVLING på bloggen! Vinnaren får denna jättefina juliga tröja med snöflingor på!
 
Storlek: 32-36 (stretch) och färgen är vit
 
Det enda ni behöver göra är att länka till min blogg och detta tävlingsinlägg genom er egen blogg och kommentera sedan här!
 
Vinnaren kommer att dras om precis en vecka så ni har 7 dagar på er att tävla!
 
 
Kram Liza

Tack fina ni!

Ville bara slänga in ett snabbt inlägg och tacka för alla era fina kommentarer! Man blir så glad av att läsa allt ni skriver/tycker och tipsar om! 
 
 
 
Jag håller på att göra en liten tävling här på bloggen för att ge tillbaka lite julstämning till er! Den kommer snart och priset är jätte juligt och mysigt!
 
Är det bara jag eller går tiden inte lite extra långsamt detta år? Vill bara börja pynta/baka/spela julsmusik nu! Försöker dock att hålla mig någon vecka till... Vill komma i Christmas-mode nu!
 
Kram Liza
 
 

Mini-julgran av laminatgolv :)

 
 
 
 
 
Ja, jag är nog mästare på att pyssla billigt! Jag kan göra pyssel av nästan allt skräp man har liggandes hemma! Man behöver bara lite fantasi :)
 
 
 
 
 
Som denna gran jag pillade ihop på en förmiddag! Det enda ni behöver göra är att byta köksgolv, ta en söndrig laminat-planka ni nyss brutit upp från det gamla golvet, såga några längder i olika tjocklekar, måla det vit, klistra ihopa och vips! En mini-julgran att ha bredvid tvn eller på nån hylla :)
 
 
 
 
 
Det blev visst en liten mini-variant av adventskalendern jag gjorde till Caner förra året!
 
 
 
Kram Liza
 
 
 

Billig saffran

En av de bästa grejerna med att ha en man som kommer från paradiset är att man får gratis semester ner dit varje år. Underbart varmt, härlig kultur, god mat och den älskade familjen. Det turkiska köket är ett av de rikaste i världen och det finns nog inget jag inte tycker om där ifrån. Svärmor är fenomenal på att laga mat!
 
 
 
I och med att köket är så stort så är ju såklart kryddorna också det, och billigt kan ni tro! Julen kommer liksom inte undan ens i 35 graders värme! Jag bunkrade upp rejält med saffran inför julen! Ni anar inte hur lite kryddorna kostar! Jag köpte saffran för ett kilopris av 95kr! Helt galet! Jag överdrev dock inte utan köpte bara 200gram, haha. Tänka sig att det bara blir ungefär 18kr
 
 
 
 
Har dock inte provat det ännu men färgen ser helt underbar ut. Dock kanske den doftar lite svagare än vår "svenska" saffran men man kanske bara kan ta lite mer? Jag får prova helt enkelt!
 
Kram Liza

Kanelbullens-dag i julanda!

Ja, en dag försent visserligen men lika gott för det! Att finna Lokas nya pepparkaks-smakande mineralvatten i vår lilla Coop gjorde lite glädjeskutt i julmagen! :)
 
 
 
 
Vad jag tyckte om den? 
 
Den smakar mycket och en väldigt intensiv smak av pepparkaka! Den var väldigt god men för mig som gärna dricker mineral-vatten till middagen var den nog lite väl "kakig" och sparar den nog till fikorna istället för till maten! Men god var den och smakar riktigt mycket jul!
 
Kram Liza

Julbaks-leverans!

Idag fick jag min efterlängtade leverans från Strössel&Annat inför julbaket! Iof rätt tidigt men man måste ju öva innan! Systrarnas födesledag närmar sig och det är ju en perfekt anledning att öva :)
 
 
 
Jag gjorde en beställning på bl.a fondant, juligt strössel, transfer-sheets att göra mönster på choklad med, grön chokladfärg, tårtskivor och lite olika pasta-färger. Vill bara sätta igång nu! Men får hålla mig i kragen lite... Det är ju för tusen bara Oktober!
 
Jag rekommenderar verkligen Strösse&Annat! Man får sin leverans i rekordfart! Jag gjorde beställningen i Måndagseftermiddag och fick ett sms på förmiddagen i Onsdags! Sen för oss som bor i Malmö så får man det fraktfritt om man hämtar det i deras lilla tårt-affär vid Nobeltorget! För mig som bor så nära är det helt perfekt och sparade mycket på frakten! :)
 


Älskar deras chokladfärg! Jag använde deras röda chokladfärg förra året till mina Tomteluva-cupcakes och färgen blir verkligen så jätte intensiv och täckande! En påse räcker bra till ca 180gram vitchoklad (tog Marabous vintervit och den är ju just 180gram) om man vill ha en riktigt intensiv-färg!
 
(Bild från förra årets cupcakes)
 
 
 





Perfekt namn på pastafärgen! :)
 
Har använt denna röda färg en gång tidigare när jag hade fest med Amerikansk-tema och fondanten/marsipanen blir verkligen juligt röd!
 
 
Längtar tills jag kan börja baka! :D
 
Kram Liza
 
 
 

Storstädernas jul

Åh, är det någonstans jag skulle vilja åka nu till jul och andas in julstämningen så är det New York. Jag, min man, mina systrar och deras respektive var där i somras i nästan två veckor och det är den mest underbara platsen som finns. Jag har varit där en gång innan men denna semestern var speciell då jag fick dela den med min stora kärlek och de viktigaste i mitt liv.
 
Staden är vacker, impulsiv, hetsig och underbar. Kan bara tänka mig hur det måste vara i December
 
 
 
 
Världen är stor, och det finns hur många länder och städer som helst att besöka. Men om det är en plats som jag skulle kunna åka till igen och igen så är det New York.
 
 
 
 
Kram Liza
RSS 2.0