Drick med julens färger

Jag budade för ett litet tag sedan hem lite juliga pappers-sugrör från Ebay för 15kr och igår kom dom med posten. Älskar dom! Älskar att dom är så fint gammeldags gjorda av papper och att dom såklart har dom bästa färgerna som finns, julens färger!
 
 
Det blir en satsumas nu med en juligt röd lemonad. Himla fint!
 
 
 
Sök bara på Christmas straw om ni vill hitta några själv! Jag har samlat på barnmats-burkar ett tag och älskar att servera drinkar i dom! Det blir en lite kul twist!

 
Kram Liza
 
 

Paket-kalender

 
 
Efter att ha kämpat ihop den stora gran-kalendern förra året så vore det ju synd att inte använda den i år igen! Jag la ju ändå många svettiga timmar på att mäta, sandpappra, såga och spika ihop den. Sen var den himla mysig att titta på!
 
Dock är det lite svårare att komma på presenter i år. Om det bara vore till en tjej istället så hade allt varit mycket lättare! 
 
Jag har knåpat ihop 11 klappar nu och nu börjar fantasin att tryta lite! Ebay är en guldgruva! Det jag köpt in har i snytt bara kostat 1 pund styck! 
 
 
Kram Liza
 
 
 
 
 

Vill ngn snälla hjälpa mig?

Idag fick jag de första höstkänslorna och det var inte lite det! Hem till syster, tände en massa ljus, bakade kanelbullar (för mig skriker kanelbullar jul), såg en film och bara myste medan vinden ven utanför. Sån himla fin kväll. 
 
 
 
Vill någon snälla hjälpa mig med en liten grej på min blogg? Jag brukar kunna lösa det mesta själv efter lite googlande men detta kan jag banne mig inte komma underfund med och jag blir galen!
 
Min header på själva bloggen ligger bra på första sidan men så fort jag klickar in mig på ett inlägg så ser headern helt för-tokig ut! Liten och med någon svart bakgrund! Fattar ingenting :S Jag skulle bli så himla, jätte mega-glad om det är någon jultok där ute som vet vart sjutton man ändrar det? Visste inte att man måste ändra headern på många olika ställen! Det skulle verkligen göra en annan jultok överlycklig!
 
 
 
Kram på er och ha en underbar kväll!
 
Liza
 
 
p.s. Jag fick mitt höstväder nu! hihi! Pysselkvällar nästa!

Sommar ute, höst inne

Jag man får ju för sjutton skapa sin egen höst-stämning själv i år! Med 16 grader, strålande blå himmel och inte ett gult löv nånstans så får man försöka skapa lite höst-stämning inne istället :)
 
Missförstå mig inte, jag älskar verkligen denna övergång till hösten. Graderna sjunker, himlen är klar och alla är på bättre solhumör! Men jag vill ju ha jul, jag vill ju börja pyssla och mysa! Det är svårt att hitta stämningen med sommaren som råder ute!
 
Ja, det fick bli ett köp av världens bästa chai-te istället! Inget ger mig mer julkänslor än det teét! På vägen hem ramlade jag över årets första satsumas också! Jisses, vad gott det var!
 
Ja, jag ska krypa under täcket i soffan snart med en kopp te, en satsumas och låtsas attråder höst-storm utanför fönstret :)
 
Kram Liza
 
 

Klick, klick, klick

Nu har jag precis klickat hem lite saker från Ebay till mina planerade jul-pyssel! Vill bara få hem det nu så att jag kan börja!
 
 
Det blev lite kak-formar, utstickare, alfabets-stämpel, julkulor och mini granar
 
 
Ebay är verkligen en bra plats att handla på om man vill komma undan billigt! Jag köpte allt för 10kr styck (inkl frakten) Men man måste vara ute i god tid då det mesta och billigaste befinner sig i Kina och kan ta någon vecka att anlända till Sverige. 
 
Tur att man är jultokig och har planerat i god tid då! :)
 
Kram Liza

Loppisfynds-pyssel!

Nu blev jag klar med mina små loppisfynd jag skrev om nedan! En sprayning och lite vattentåligt klister var allt som behövdes! Sådana tårtfat är ju skydyra! Men mina kostade bara några tior! :) 
 
 
Det ena fatet ser gult ut men dom är helvita. Tror att led-ljusen och citronerna förvillar färgerna lite.
 
Ja, jag hade alltså ingen tårta liggandes hemma och fick ta vad som fanns i kylen, därav citronerna, haha!
 
Detta fat kommer vara så fint till jultårtorna!
 
Kram Liza
 
 
 
 

Första pysslet för i år!

Igår fyndade jag stort på loppis! Fick dessa fyra saker för en tjuga! Nu undrar ni säkert vad det är för skit jag köpt, och ja, det är skit just nu men när jag är klar med det kommer det att bli ngt perfekt för julbordet!
 
 
 
 
Det är en sak som jag länge velat ha men är på tok för snål att köpa nytt och tänkte att det kan man nog minsann pyssla ihop själv! Vi får väl se helt enkelt!
 
Kram Liza
 
 

Den där känslan...

 

Doften av jul!

När vi var i New York i somras så var ett besök i Yankee Candle-butiken givet! My oh my, vilka dofter det finns! Jag tror jag stod där inne i en timme och fck bara mer och mer beslutsångest över vilket ljus som skulle få flytta hem till oss...
 
Tillsist gick jag safe och köpte en Clean Cotton-doft som luktar precis som ett riktigt gott sköljmedel. Underbart!
 
 
 
Tul-tok som man ju bekant är så måste ju en och en annan juldoft också följa med hem! Jag köpte hem två små ljus i dofterna Cookies for Santa och Sparkling Cinnamon. Herregud, vad hela jag fylls med julstämning varje gång jag drar fram dom! Så där underbart magiska juldofter!
 
 
 
 
Det är nästan som att man förpackat hela livets jular i en liten vax-figur och doften av varma julkakor, gröt, julgranspyntning, klapp-inslagning och värme är så himla stark och överväldigande!
 
Dom doftar dock extremt mycket! Jag har fått linda in dom i två påsar och lagt dom i skafferiet och ändå doftar hela skafferiet jul!
 
Längtar tills jag kan ta fram och tända dom!
 
Kram Liza

Nu är en perfekt tid att börja!

 
 
Ja, jag måste erkänna att jag läst julbloggar ett tag (rekord-tidigt för att vara mig) och att längtan efter julen växer varje dag nu.
 
Får man lov att längta efter vintern och julen när det fortfarande är klarblå himmel och 22 grader ute? Känns lite sorgligt att längta bort den men ja, nu är jag redo för en höst som snabbt leder in oss till mina favorit månad på hela året, jul-månaden!
 
Denna sommar har varit fantastisk, den bästa i mitt liv med en bilsemester genom Europa (Italien, Grekland, Turkiet) och nästan 2 underbara veckor i New York. Så sommaren har gjort sitt för mig nu och julplaneringen är i full gång!
 
Längtar efter kalla promenader med rosenröda kinder, tumvantar runt kalla händer, söndagsmiddagar med systrarna, levande doftljus i varje hörn och julfilmer på tv´n.
 
Jag har en lista med både stort och smått pyssel att ta mig an, nya recept att testa och många julklappar är redan inköpta! 
 
Med andra ord.... Jag är tillbaka och mer redo än nånsin för hösten och vintern! Precis NU känns det helt perfekt att börja jullängta och blogga igen!
 
 
 
 
 
Kram Liza
RSS 2.0