Renoveringskaos och julplaner!

Vi är just nu inne i ett litet renoveringskaos här hemma! Eller ja, lite är väl lite i underkant. Det är K A O S och julpynt och pyssel känns som tusen år här ifrån! Men det ska få sig ett slut det också! Förhoppningsvis jättesnart så att julpyntet kan komma fram!
 
 
 
Jag är ledsen för en himla dålig uppdatering! Vi bor förnärvarande på ca 1,5 kvadratmeter där vi både sover och har samlat ihop hela vårt bohag. Att julpyssla och planera känns som ljusår härifrån men det ska bli klart rätt snart! Så jag ska komma tillbaka med väldigt mycket mer uppdateringar än nu!
 
Vi håller på att göra om vår etta till en liten tvåa. Vi ska flytta in köket till vår sovalkov och sen ha ett eget litet sovrum i köket då! Låter konstigt men det kommer bli så himla fint, ni ska få se! Samtidigt bytas badrumsstammen och ja, ni ser på bilden vad som skett :) Tänk att äntligen få ha ett sovrum att stänga in sig i! Här ska det gå loss på julpyntet, det är ett som är säkert iaf! :)
 
Efter att ha sökt lite på Pinterest så såg jag att det inte bara är jag som är jultokig (och ni såklart :) ) Titta vilka underbara julrum man kan göra!
 
 
 
Då vi ska göra topp till tå helt i vitt i vårt nya sovrum så har jag all chans i världen att jula till det riktigt! Längtar!
 
 
 
 
Älskar vår gamla sovhörna och dess pynt från förra året! Det blev så himla mysigt!
 
 
Kram Liza
 
 

Mini-vimpel

För ett tag sedan fick jag ett litet jurycks-pyssel-begär och pssylade ihop en mini-vimpel av gammalt tyg och rudolf-näsorna som jag har var sedan fjolårets-pyssel.
 
Det blev rätt sött tycker jag! Spegeln fick sig i alla fall ett upplyft! :)
 
Men ja... Det får ta ett tag innan den kommer upp nu!
 
 
 
Kram Liza
 

Duka julfint med servetter

 
Förra julen var min mans familj här på besök från Turkiet för första gången nånsin. Såklart tog jag min uppgift på största allvar och introducerade in dom till vår tokiga julanda!
 
En sak som är jätteviktigt för mig är juldukningen. Det finns inget finare än att sätta sig ner till ett dukat fint julbord med god mat och en lika fin dukning att vila ögonen på! Dom två går liksom ihopa! Jag brukar färgkoordinera, pynta med ljusslingor och annat dekorativbart på bordet. Att bara addera lite juliga sugrör och att vika servetterna lite fint kan göra jätte mycket för bjudningen! Jag hade även gjort namn-skyltar i vit lera vid varje plats. HÄR ser man hur jag gjorde dom.
 
Så här såg vår juldukning ut (ja, vi körde engångs-tallrikar som ni ser. Det finns annat roligt att göra än att diska när man är 15 personer :) )
 
Av tradition så är vi alltid hemma hos oss. Vi må bo litet men det är det fina med julen! Att samlas, umgås och trängas i juldagarna 3! :)
 
 
 
 
Så här viker man denna servett:
 
 
(klicka på bilden för att göra den större)
 
 
 
Kram Liza
 

Fyllda julkulor

Jag har verkligen fått dille på att fylla julkulor! Det är ju så himla vackert och man kan ju inte få mer personliga kulor i granen än så. Man kan variera sig ut i det oändliga! 
 
För två år sedan fyllde jag några genomskinliga glaskulor med julsånger och älskade dom! Dom blev så där  härligt gammeldags juliga!
 
 
 
Förra året fyllde jag dom med pappers-snöflingor och det blev också väldigt juligt och fint!
 
 
 
 
Det tråkiga med dessa kulor är att dom är av glas. Det är liksom både på gott och ont. Är man en virrppanna och slarvmaja som jag så överlever liksom inte alla hela julen. Därför tänkte jag fylla på dom lite i år! Jag planerade som vanligt att vår gran skulle få bli vit vit vit! Men man kan ju ändå variera sig jätte mycket med former och material. Jag sitter och funderar lite på vad man mer kan fylla julkulor med för fint?
 
 
 
När man söker på fyllda julkulor får man verkligen hur mycket bilder som helst. Här är lite blandad inspiration om hur man kan piffa till genomskinliga kulor:
 
 
Fyll med snö och måla med en glasspenna utanpå
 
 
Fyll med strössel
 
Doppa i en skål med glassfärg
 
 
 
Nej, nu räcker det med julplaner för mig. Jag har tenta idag och måste därför byta ut julen mot en massa sociologi för några timmar fram istället! Absolut inte lika roligt och rofyllt :)
 
Ha en fin dag!!
 
 
Kram Liza
 
 

Julen börjar!

Precis nu, känns som en perfekt tid att börja julblogga igen! Jag har redan fyllt min pinterest med inspiration, börjat köpa julklappar på Ebay, samlat in det mesta till adventskalendern till min man och planerat julbaket så just nu känns som en bra start att börja!
 
 
 
Tänka sig att snart ett år har gått sedan sist! Tiden går så galet snabbt! Detta år har det hänt lite saker som vänt livet i en annan bana.
 
Jag har bland annat börjat att studera igen, vilket känns så oerhört bra! Jag har fått nya underbara vänner i mitt liv, lärt mig så himla mycket på så kort tid och fått lite nya perspektiv på livet.
 
Jag, min man har åkt på en drömsemester genom Europa som tog oss till Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien, Frankrike, Spanien och tillbaka igen. Vi har sett paradis-ställen, sett en himla massa kultur, badat på stränder som bara finns i tidningar och njutit av varje sekund! Så ja, nu känns det liksom som att sommaren gjort sitt och den finaste tiden på året är på intåg!
 
Förra julen spenderades helt underbart i en turk-svensk anda och den blev så perfekt som jag bara kunnat drömma om! Hela familjen från min mans sida i Turkiet kom för första gången hit till Sverige och hälsade på och jag tog mitt ansvar som jul-introducent på största allvar! Vi bakade, lagade mat, gjorde pepparkakshus, pysslade, fikade, strosade och julnjöt som aldrig förr! Det var lite magiskt att vara alla tillsammans och förenade så där på den finaste månaden på året!
 
 
 
Hoppas att ni följer med på detta års julpyssel/bak/planerings-period igen!
 
Kram Liza
RSS 2.0