Julgott
Igår bakade jag Tomtens knappar (hallongrottor) och juliga Dumlekakor och det doftade så gott i hela lägenheten! Detta blir helt klart givna kakor att baka inför jul! Hallongrottorna som har Marsan-pulver i sig smakade precis som småkakor från bageriet! Dumlekakorna blev riktigt sega och goda, tar man ginger-Dumle så får man den riktiga juliga touchen över dom också!
Här har vi båda recepten!
Här har vi båda recepten!
Dumlekakor
20 st
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor
20 st Nobless mjölkchoklad (1 ask)
20 st folieformar
Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Låt degen stå kallt i ca 30 minuter. Dela degen i 24 delar och rulla till runda kulor. Lägg varje boll i en folieform. Tryck ner en dumlekola i varje boll och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min.
Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en noblesse på varje kaka direkt innan de har kallnat, chokladen skall smälta ut över kakan.
Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.
Hallongrottor aka Tomtens knappar
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (Marsan)
250 gr smör i bitar
1 1/2 dl hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 25 stora bullformar eller 50 mindre på en plåt.
Lägg alla ingredienser utom hallonsylten oc knåda samman i en matberedare.
Rulla till en längd och dela i 25 eller 50 bitar. Forma till kulor och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med sylt.
Grädda de mindre formarna i ca 12 min och de större ca 18 minuter.
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (Marsan)
250 gr smör i bitar
1 1/2 dl hallonsylt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 25 stora bullformar eller 50 mindre på en plåt.
Lägg alla ingredienser utom hallonsylten oc knåda samman i en matberedare.
Rulla till en längd och dela i 25 eller 50 bitar. Forma till kulor och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med sylt.
Grädda de mindre formarna i ca 12 min och de större ca 18 minuter.
Kram Liza