Julgott

Publicerad 2012-11-02 10:28:00 i Julbak&mat,

 
Igår bakade jag Tomtens knappar (hallongrottor) och juliga Dumlekakor och det doftade så gott i hela lägenheten! Detta blir helt klart givna kakor att baka inför jul! Hallongrottorna som har Marsan-pulver i sig smakade precis som småkakor från bageriet! Dumlekakorna blev riktigt sega och goda, tar man ginger-Dumle så får man den riktiga juliga touchen över dom också!

Här har vi båda recepten!


Dumlekakor

20 st

200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
20 dumlekolor

20 st Nobless mjölkchoklad (1 ask) 

20 st folieformar

Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver. Låt degen stå kallt i ca 30 minuter. Dela degen i 24 delar och rulla till runda kulor. Lägg varje boll i en folieform. Tryck ner en dumlekola i varje boll och grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min.

Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på en noblesse på varje kaka direkt innan de har kallnat, chokladen skall smälta ut över kakan.

Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt.
 
 
 
Hallongrottor aka Tomtens knappar
 
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (Marsan)
250 gr smör i bitar
1 1/2 dl hallonsylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 25 stora bullformar eller 50 mindre på en plåt.
Lägg alla ingredienser utom hallonsylten oc knåda samman i en matberedare.
Rulla till en längd och dela i 25 eller 50 bitar. Forma till kulor och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med sylt.
Grädda de mindre formarna i ca 12 min och de större ca 18 minuter.
 
Kram Liza

Kommentarer

Postat av: Axelina

Publicerad 2012-11-02 13:03:43

Såg ju supergott ut! blir så himla sugen på att baka :D

Postat av: Emelie - Emelies Christmas

Publicerad 2012-11-02 22:19:17

Mumsigt :D

Postat av: Maries strålande jul

Publicerad 2012-11-04 21:31:18

Söta tags och paketinslagningar!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela