Pepparkaks-biscotti på dan´ före dan´ före dopparedan´

 
Ja, det har tyvärr inte blivit så hemskt mycket julbloggande nu i December. Tiden har liksom inte räckt till. Decembermånad är ju till för att mysa, pyssla, baka, umgås och ha det gott. Då har bloggen tyvärr fått lida.
 
Nu är det dan före dan före doppardan. Det är ju galet var tiden gått snabbt! Det var ju som igår November var här. Min December har spenderats mest med att umgås med mina underbara vänner, min fina familj och med en B-uppsats hängande över huvudet. Skämt åsido, är det något jag kan så är det planera! Jag har trots uppsatsen kunnat både julbaka, förebereda julbordet och umgås med de bästa i mitt liv. 
 
Igår var jag och systrarna och julhandlade maten och idag har jag förberett en hel del av det. Jag provade även att baka pepparkaksbiscotti för första gången. Dom blev ju himlans goda! Faktiskt mycket godare än pepparkakor!
 
 
 
Så här gjorde jag dom:
 
 
 
Jag ringlade lite vitchoklad över mina efter att dom svalnat.
 
Imorgon är det lillejul och då ska vi hem till syster och spela Bingolotto som vanligt. Lotterna är redo och Caner har lovat att han tog den lotten med bilen på! Ja, det får vi väl allt se :)
 
Julklapparna är i princip redo nu och jag ser fram emot jul i dagarna tre med min familj! Middag och Bingolotto imorgon hos syster, sleepover med julfrukost och julafton på torsdag och sist  julmys hos mamma på Fredag! 
 
Caner satte mig precis i uppdrag att finna en film att se ikväll. Hehe, visst kan jag det! Han är inte så förtjust i julfilmer men hey, är det jul så är det! A Christmas Carol (Disney version) väntar nu!
 
 
 
Kram på er!

Juliga köttbullar och advent

 
Idag har jag gjort julens köttbullar och det doftar så gott av kryddpeppar och senap! Dessa köttbullar är bara för goda och har en liten julig twist i och med den tillsatta kryddpepparn. Jag gör dom efter samma recept varje år.
 
 
Jag hade dock i lite vitlök också och körde faktiskt på just Dijon då det var det enda vi hade hemma. Gott blev det ändå!
 

 
I Söndags hade vi en riktigt fin advent hos syster som bjöd bland annat på en hemlig aktivitet. Det visade sig vara en pepparkakshus-pyntar-tävling där vi i par tävlade om att få till det snyggaste huset! Det bjöds på julgodis och soppa och det var helt enkelt en riktigt fin Söndag med familjen.



 
Ikväll blir det julbord med alla på Ikea! En tradition vi bara inte får missa under julen!
 
Kram Liza
 
 

Julpiffa din fruktskål

 
Det var några dagar sedan jag skrev nu. Livet kom emellan och har hållit mig sysselsatt nu hela veckan...
 
Idag är det Lucia och det är bara ungefär 1,5 vecka (?) till julafton! Det är galet vad December bara flyger fram!
 
Ikväll vankas det tredje-advents-mys hos min ena syster och jag längtar ihjäl mig efter jul, familj och kärlek efter denna vecka! Finns inget jag hellre vill ikväll än att vara med dom bästa som finns ❤️ Senare ska vi tillsammans gå ner mot kyrkan och titta på Lucia-tåget. Mer julstämning än så går väl inte att få!
 
I helgen fick jag ett ryck och gjorde världens enklaste julpyssel. En gren, ett par ögon och en röd näsa senare har man en liten Rudolf att sticka i fruktskålen! 
 


 
Ha världens bästa Lucia-firande!
 
Kram Liza
 


Julkappstips: Bakboxen!

Jag fick en test-box hemskickat från Bakboxen idag och tänkte visa er allt det fina som fanns där i!
 
 
 
Bakboxen är en prenumeration där man en gång i månaden får hemskickat en stor låda full utvalda recept, högklassiga råvaror och artiklar. Jag blev faktiskt förvånad över hur stor kartongen var när jag hämtade ut den på posten! Jag var minst sagt spänd för att öppna lådan!
 


Bakboxen är temabaserad och har därför ett nytt tema varje månad. Förutom att innehållet i boxen var superbra så är det dessutom ingen bindingstid. Min box var full med spännande saker! Blev faktiskt glatt överraskad över innehållet och att det fanns så många olika artiklar och råvaror.
 


 
I min bakbox låg följande:
 
1 st gasbrännare (att bränna ex. maränger med)
1 st gastub för påfyllning av brännaren
Ett set slickepott. Jättefina och en härlig färg! 
50gram Khosian Tea ekologiskt lakritspulver
15gram Urtekram Kardemumma, mald Ekologisk
60gram Farinsocker
100gram naturella Pekannötter
200gram Mörk choklad, Odense
 
 


Överst i lådan fanns dessutom ett recept på en Tryffelkaka som man kan göra av ingredienserna som följde med. Den ska jag heltklart göra i dagarna! Tryffel + December = julstämning, ju! :)
 
Det finns två sorters boxar beroende på hur baktokig man är. Den stora boxen kostar från 350kr i månaden och lilla bak-boxen från 170kr. Sen kan man som jag tidigare nämnde betala månadsvis men även 3månaders respektive 6månaders prenumerationer, då sjunker priset per box.
 
Jag tycker helt klart att det är en jättefin julklapp både till sig själv (klart att man ska unna sig själv något under julen!) eller till någon baktok man känner! HÄR kan man beställa boxen från deras hemsida. HÄR kan ni läsa mer om boxen.
 
 
 
Kram Liza
 
 
 

Julmuffins med snöflingor

Om man vill bjuda på något väldigt enkelt och juligt på adventsfikan så kan man ju bjuda på enkla julmuffins!
 
 
 
Jag gjorde vanliga muffins fyllda med kardemumma och kaneläpplen, spritsade på lite vaniljgrädde (lite marsanpulver blandat med vanlig grädde) och toppade med lite snöflingor utstuckna i sockerpasta. Man kan även måla med detta fina glitter på stjärnorna om man vill få dom extra glittriga och fina! Är verkligen jätte glad för detta glitter! Det piffar upp så mkt! (Finns på Tårtdecor)
 
 
 
 
 
 
 
Här har ni muffins-receptet (bara klicka på bilden):
 
 
 
 
Jag gjorde dom i både små muffinsformar och i miniformar (tex Mc Donalds ketchup-form :) ) Jag tycker det är så mycket godare när dom är i miniformat!
 
Kram Liza
 
 
 
 
 
 
 

Ett mobil-fodral med julstämning

 
Ännu ett Ebay-köp damp ner i brevlådan. Denna gång låg det ett mobilfodral med juligt tema (såklart). Det finns hur många som helst i olika utföranden så valmöjligheterna är många. De flesta är också väldigt billiga och denna gick också för 12kr inklusive frakt. Då jag har den guldiga versionen av Iphone 6 så tänkte jag att ett case som går i samma ton kunde vara fint.
 
Och det blev det ju! 
 
 
 
HÄR har ni som vanligt mina sökord på billiga mobilfodral. 
 
Kram Liza

Hemmagjorda julgranskulor

Vår gran är full med hemmagjorda julgranskulor och det är så kul att tillföra granen något så personligt! Här är lite av det som smyckar vår gran och som jag själv pysslat ihop (det mesta finns under kategorin julpyssel) :
 
Julkula från Panduro fylld med snöflingor.
 
Påskfjädrar i sidenband
 
Julkula från Panduro fylld med glitter och julsånger
 
 
Frigolitkula med rullar av kökspapper
 
Pärlade snöflingor
 
Käppar av pärlor
 
Lerfigurer med text
 
Nu får jag dock stoppa både inhandlingen och pysslet till granen för den är så full av kulor att den nog snart ramlar!
 
Kram Liza
 

Paket-inslagningsverkstad

 
Ja, det kan man verkligen tro att det varit här hemma. Jag fann väldigt fina papper på Ikea och Rusta (den med snöflingorna på fyndade jag på deras rea förra året för 2kr styck). För mig är det viktigt att klapparna matchar övriga inredningen så därför blev det mycket av vit och grått! Med lite sidenband och lite gran-pynt så kan man piffa upp en julklapp jättemycket! Dessa stavar fann jag på Ebay. 10st för 12kr inklusive frakt. HÄR kan ni köpa dom.
 
 
 
Jag brukar normalt pyssla ihop egna present-etiketter men hade lite fantasibrist detta år. Däremot fann jag dessa fina att skriva och klippa ut. Jag fäste dom på ett hårdare papp så att dom håller formen och tycker att dom blev jättefina!
 
 
HÄR kan ni ladda ner dom.
 
Kram Liza

Paketkalenders-stomme

Jag burkar ju alltid göra en paket-kalender till min man. Han tycker nog om det mer än han erkänner men om jag ska vara ärlig så är det lika mycket för mig som jag gör det. Älskar ju att pyssla och köpa presenter till mina nära så halva nöjet är verkligen mitt!
 
 
Jag brukar ju normalt ha gran-kalenderstommen uppe. Men då vi nyss renoverat hela lägenheten kändes det inte så kul att spika hål i väggarna så jag fick komma på något nytt helt enkelt! Jag fick Caner att köra mig till Hornbach och kom hem med 2x2,5meter rundstavar.
 
 
Efter ett snabbt sågande och fix med repet så blev det en stege. Den blev kanske en aning liten men fick gott och väl plats med alla 24 presenter ändå (även om jag fick hänga påsarna på sidan).
 

 
Tycker om den jättemycket och med en ljusslinga hängandes över piffade den upp vårt vardagsrum ännu mer. Första paketet är öppnat och nu återstår 23stycken innan julafton är här. 
 
Nu blir det storstädning (ska ha några vänner över på middag imorgon) till julmusik sen ska det firas med julfika när Caner kommer hem. Hemtentan är nämligen inlämnad och klar! Underbar känsla!
 
Kram Liza
 
 
RSS 2.0