Vinterfin

Jag har precis budat hem två jättefina leggings från Ebay. Riktigt julefina! :) Bara 25kr styck fick jag ge för dom. En lång svart tröja till det och julen kryper allt närmre! Hösten är verkligen här med regniga och blåsiga dagar, inte mig emot, ett steg närmre December! 
 
 
Kram Liza

Julkalender

 
I år tänkte jag vara extra romantisk och göra en paket-kalender till min man. Han är världens finaste och kämpar så i sitt nya land. Det får dock inte vara för dyra grejer och när jag började fundera kom jag fram till att det var hur svårt som helst att hitta 24 inte-för-dyra-men-fina-och-välbehövliga-presenter. Hmmm...
 
Jag klickade in mig på Ebay (är en Ebay-nörd) och efter några klick var det inte så svårt längre! Jäklar, vad mycket grejer det finns för små summor! Jag sökte nästan bara från Kina (dom billigaste sakerna finns där) och har nu klickat hem tio presenter redan! Man får börja i tid, grejerna kan ta upp till en månad innan dom anländer med posten.
 
Jag betalade bara ca 0.99pund för varje grej (ca 11kronor). Det ska bli så kul att överraska honom med kalendern!
 
Vissa grejer är lite mer skämt och vissa lite allvarligare ;)
 
 
Kram Liza
 
 

Julmarknad

Ett tips på julklappar är att hålla koll på Groupon och Lets Deal! Där kan man få riktigt roliga och billiga erbjudanden! Spa, massage, restaurangbesök, biljetter, grejer, ja, allt möjligt! Häromdagen fanns det ett erbjudande om att få köra en Lamborghini 15min för bara 299kr (normalt pris 1499kr) Jag var SÅ nära att köpa det till min biltokiga man men då dom skulle befinna sig i Malmö (dom åker rike runt) i April 2013 så kändes lite lite väl långt att vänta på en julklapp :)


Jag köpte häromveckan en weekend till Polen med båt och hytt över till Szczecin (från Ystad) och sen två hotellnätter på Radisson med frukost samt 3 timmars SPA på stadens mysigaste spa genom Groupon! För hela detta kalaset fick vi bara betala 1799kr för två personer! Jag som är den jultokiga i hemmet (he will get there :) ) tänkte spara resan till slutet av November så att man kan julmysa lite och gå på julmarknader! En perfekt start på julen!
 


Kram Liza

Juliga Whoopies



När jag fyllde år i somras gjorde jag Whoopies till min födelsedagsfest. Det är en variant som liknar macaroons men är mycket enklare att göra. Det är helt enkelt en mjuk kaka med fyllning. Som en liten bit av en tårta :) Jätte goda!

Jag hittade här en juliga-variant av Whoppies som jag bara måste testa närmre jul! Dom ser så himla fina ut och pepparkaks-smak i December kan ju bara inte gå fel!

 
 
Pepparkaks Whoopies:
100g smör
1½ dl socker
1 ägg
3dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk mald nejlika
3/4 dl mjölk
 
Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt ägget och vispa en stund till. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor  i en bunke. Och vispa sedan ner det i smeten. Blanda tillsist i mjölken. Rör tills allt precis blandat sig. Spritsa ut ca 5 kronors stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 7-10 min. Kolla så de inte blir bränd. Låt svalna på galler.
 
Maräng frosting:
2 äggvitor
1 dl socker
½ tsk vaniljessens
 
Vispa äggvita och socker i en värmetålig skål över sjudande vatten. Vispa tills marängen blivit 65 grader eller tills sockret har löst sig. (känn mellan fingrarna) Ta av från vattenbadet och fortsätt vispa tills det svalnat och blivit hård maräng. Vispa i vaniljextraket. Klicka ut på whoppisarna och sätt på lock. Toppa med vanlig glasyr (florsocker & vatten)
 
Kram Liza
 

Julkläder

Åh, man ska inte söka på "christmas sweater" på Ebay! Vill ha allt! Hur mysiga ser inte dessa koftorna ut? Till ett par leggings och ett par varma skor, vill ha! Dom är inte så hemskt dyra heller, priset ligger på mellan 100-150kr inkl frakt. 
 

 
 
Önskar att min man ar lite coolare och hade vågat gå i nån av dessa. Hur fina var inte dom!


 
 
Jag är inte för att klä djur med kläder men jag måste säga att en jul-hund hade ju varit så otroligt sött!!
 
 
Kram Liza
 

2 månader kvar...

Ja, det är inte lång tid innan det är dags att på riktigt dra igång julen! Längtan är total! Jag tillhör dom som ännu inte vågar lyssna på julmusik, på allvar titta på julsaker och beställa julfilmer. Jag är rädd att få jul-dosen för tidigt så att magin försvinner när den verkligen borde finnas. Jag vill koncentrera den underbara känslan till December-månad.
 
Men PLANERA det kan jag göra! Och det är jag just nu fullt uppe i. Denna jul ska det pysslas som aldrig förr och jag bor inne på Ebay för tillfället! :) Det köps styrofoam-kulor, paljetter, glitter, kulor, pennor, klister, papper och pärlor! Denna jul ska bli en riktig pysseljul och jag har skrivit upp en lista på allt som ska köpas och göras! Längtar så otroligt mycket till att jag får börja!

Fjolårets pyssel kommer också komma upp på bloggen lite senare!
 
En annan sak som också planeras är julbaket! Jag älskar att baka, särkillt under julen när fantasin får flöda! Ju gulligare kakor detso bättre :)
 
 
 

Pepparkakshus

I År tänkte jag örsöka mig på att göra ett gulligt pepparkakshus! Inte ett sådant man gjorde som barn som egentligen inte blev speciellt fint, utan ett som man kan vara stolt över som nästan är för synd att ätas upp :)

Det återstår att se om jag klarar det, men inspiration råder det ingen brist på över internet!
 


Kram Liza

När julkänslan infinner sig...

Ja, det gjorde den nu i  helgen... Jag, systrarna och min man åkte till min systers sambos familjs (?) sommarstuga som är på Bryggholmen utanför Enköping. Den ligger på en liten liten ö som man måste ta en båt ut till. Väl där är skogen så otroligt vacker och hade det bara varit lite mer vinter så hade julkänslan tagit över mig! Inne i stugan finns en öppenspis vilket spädde på julkänslan ytterligare... Åh, vad jag längtar till jul!
 






Kram Liza

Julmagi

Det är något magiskt över julen. Den där känslan man får vid första clementin-doften, första jullåten, av julljusen som tänds på morgonen, av planeringen till den stora dagen, ja, tänk om man kunde fylla alla 365dagar om året med den varma fina känslan...
 
Efter att ha läst på julbloggar i många år tänkte jag att det var dags för mig att börja också! 
 
<a href="http://www.julbloggar.se">Julbloggar</a>
 
Jag är julgalen och med en nyinflyttad man från Turkiet finns det ingen som kan säga vad som är normalt eller inte :) Så här jultokiga är ju aaaalla ;)
 
Kram Liza
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0