Varm choklad x2
Häll 2msk kakao och 1msk socker i en kastrull. Häll på 1dl vispgrädde.
Vispa till en jämn smet. Inga kakaoklumpar ska synas till.
Vispa ner 4dl mjölk och lite pepparmintsextrakt (om man har, funkar även utan)
Sätt på plattan och värm upp till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.
Vill man så klicka lite grädde ovanpå och stick ner en Candy cane att röra med, den smälter långsamt i chokladen och ger en god mint smak.
Nästa är min favorit, Det är en vit chokladmousse som toppas med varm skummad mjölk och riven nougat.
Varm vit choklad med riven nougat.
Till fyra portioner
200 g vit choklad, finhackad
1 äggula, lätt vispad (rumstempererad)
3 dl vispgrädde, fluffigt vispad - inte för hårt
4 dl varm skummad mjölk
4 msk riven nougat (ungefär)
Smält chokladen över vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna helt och hållet. Blanda ner äggulan i den smälta chokladen, lite i taget under omrörning. Blanda sedan ner chokladsmeten noga i grädden. Häll upp i fyra koppar tillräckligt stora för att få plats med 1 dl mjölk också. Låt stå i kylen i minst två timmar.
Vid servering, häll 1 dl varm skummad mjölk i varje kopp. Strö över riven nougat. Ta en sked och rör om i koppen till den konsistens du önskar på chokladen. Ät med sked eller drick. Och njut!