Julpimpade chocolate chip-cookies
Ja, det är ju bara Oktober men är det alldeles för tidigt att börja julbaka? Nej, det är det inte om du frågar mig! Och till dagens middagsbjudning tog jag tillfället i akt och bakade världens godaste kakor att ta med. Sen pimpade jag till dom med lite julströssel och ja, bättre kan det väl inte bli!
Ni måste bara prova dessa cookies! Om ni tänker er Subways galet goda kakor och doppa dom sedan i marabou så har ni cookies att dö för! Dom är härligt sega och goda!
För ca 20-25 cookies (beroende på storlek) behöver man:
220gram smör
4msk ljus sirap
5dl mjöl
2dl socker
1,5 tsk bakpulver
1msk vaniljsocker
200gram marabou med daimsmak
Sen om man vill kan man doppa dom i smält marabou och toppa med något juligt strössel.
Ugnen ska ställas in på 200grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta in sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop degen smidig. Hacka Daim-marabouchokladen och baka in i blandningen. Rulla till små bollar (inte för stora för dom flyter ut en del) och platta till lite med handen. Sätt dom på en plåt med bakplåtspapper. Sätt inte kakorna för tätt för då flyter dom ihop i varandra. Jag fick plats ungefär med 9 stycken (3x3) på en plåt men då gjorde jag dom relativt stora (ala Subway-storlek). Grädda dom 8-11 minuter i ugnen tills att dom fått lite färg runt om. Dom ska vara rätt mjuka när dom tas ut ur ugnen för dom stelnar till sig när dom svalnat och blir härligt sega! När dom svalnat så doppa halva kakan i choklad och strö över ett fint strössel. Ät och njut!
Tomten började visst i förtid och levererade ett litet paket utanför systerns dörr idag. Fick denna bild av henne nyss. Han hade visst hört att hon hade en jobbig dag ;)
Kram! Liza