Glest med uppdateringar

Tusen tack för alla era fina kommentarer om min jultårta! Ni är så himla fina!!
 
Förlåt för den extremt sega uppdateringen... Vi njuter för fullt över att vara alla samlade och har så himla mycket att visa för svärfamiljen att tiden inte riktigt räcker till!
 
 
 
Granen har nog aldrig någonsin varit så smockad och överfull av julklappar och kylen har nog aldrig varit så full. Men det är fint, så himla fint att vara en hel och samlad familj.
 
Nu är snart den efterängtade julen här och vår jul börjar på Måndag med middag och Bingo hos syster följt av övernattning där. Julafton startar vi alla samade med frukost och sen kör vi hem till oss och fortsätter julandet med julbord, Kalle Anka och paketöppning. Juldagen ska efterlängtat spenderas hos mamsen med mys och julklappsleken. Ska bli så kul att inkludera vår turkiska sida i vår fina tradition.
 
 
 
 
Det är konstigt hur två familjer från två olika världsdelar och kulturer tillsammans kan kännas så hel och så naturligt. Vi är så lika i våra olikheter och när vi är tillsammans både min familj och hans familj står vi över alla språkbarriärer och kulturskillnader och är så fina ihop. Ska bli så roligt att presentera dom för mamma och bara ha den finaste julen som vi haft.
 
 
Kram Liza

Min jultårta!

Här har vi min jultårta som jag knåpade ihop igår! Är verkligen så himla nöjd och tycker att den blev riktigt julig och söt! (Jag har inte dödat tomten, han ramlade bara i.)
 
 
 
Jag har haft lite probem med att välja ut smaker som känns juliga. Jag menar, pepparkaksbotten känns inte så gott i en jultårta. Först var jag inne på att göra apelsinmousse (apelsin och nejlikor är ju himla juligt, ni vet) men var lite osäker på om kokos och apelsin skulle passa? Så ja, jag körde safe och gjorde en kladdkaksbotten, två lager av chokladbottnar, ett lager av mjölkchoklads-fluff och ett lager av körsbärsmousse. Vi kan väl låtsa att det är lite juligt? I alla fall så blev så väldigt gott! Kokos och körsbär tillsammans med choklad är en riktigt bra kombination!
 
 
 
Snön gjorde jag av kokos, granarna är gjorda i choklad och alla dekorationer pysslade jag ihop av sockerpasta!
 
Nu ska vi alldeles strax sätta tänderna i den!
 
Kram Liza
 
 
 

Godaste julkolan!

Ni måste bara prova denna julkola! Himmel, så god den är! Att ha i farinsocker är ngt nytt för mig men det gjorde verkligen så mycket för smaken! Len med en otroligt god smak av choklad!
 
 
Smält 100gram smör i en tjockbottnad större kastrull, rör ner 1dl sirap, 1 dl farinsocker, 2dl grädde, 2dl socker, 1 tesked vaniljsocker och 3 msk kakao och värm det till ca 125 grader. Häll upp i en form eller på en bakplåt och låt stelna. Skär sedan upp det med en pizzaskärare i lagom stora munsbitar! Mums!
 
Nu ska vi strax bege oss mot Köpenhamn och Kastrup för att hämta svärfamiljen som rest ända från Turkiet! Så himla roligt det ska bli! Igår gjorde jag klart årets jultårta som det ska bjudas på efter maten! Är så himla nöjd! Den blev verkligen precis så som jag ville ha den, riktigt julig med andra ord! 
 
Kika in om nån timme så kommer bilder upp! Jag vill inte visa den nu då familjen ju ska komma på middag här ikväll :)
 
Ha en bra dag allesammans!
 
Kram Liza

Julgodis verkstad

Idag har jag städat hela vår lilla lägenhet. Den har nog aldrig varit så ren och fin, haha. Alla fönster är putsade, skåpen av avtorkade, kylen är rengjord och det är dammat och våttorkat! 

Nu är vi redo för våra långfärda gäster som ankommer imorgon!

Mitt i all stök fick jag för mig att julbaka det sista (bäst att göra det innan det är för rent ju) och det blev lite praliner med nötcreme och hasselnötter samt världens godaste julkola! Ni ska få receptet ikväll och ni måste bara prova dom. Jag bytte ut halva sockret mot farin-socker och det blev himla gott!



Nu väntar jag på Caner som ska hämta systrarna för lite julmatshandling! Kanske lite tidigt kan tyckas men det kommer ju vara fullt hus i vår etta från och med imorgon så det är skönt att ha det klart!

Kram Liza

Julbordsplanering

 
 
Nu är det minsann inte långt kvar till Julafton! Jag är rätt lugn och har faktiskt förberett det mesta och kan i lugnan ro invänta den fina dagen. På Torsdag anländer ju svärfamiljen från Turkiet så det känns skönt att inte behöva stressa runt när dom väl är här.
 
 
Ikväll spånade jag lite på hur julbordet ska se ut och jag har småpysslat lite med servetter och bordsplaceringar. Kan inte visa dom här då familjen läser bloggen, tycker det är mysigast när dom får se helheten på jul istället!
 
Det jag kan visa är centerpieces-grupperna som ska stå på bordet när vi äter. Jag gjorde lite frostade glasburkar och flaskor i tre set (likadana) som ska pryda bordet. Pysslet är egentligen barnsligt enkelt och behöver nog inte förklaras. Smeta klister runt burken och rulla det i snöflakes :)
 
 
 
 
Jag tycker att setet blev himla fint och juligt! Kanske att jag pryder dom med lite band runt om för att piffa ytterligare. De små flaskorna är köpta på Rusta för en tia styck och de andra är tomma oliv- och jalapenjo-burkar :) Man tar vad man haver!
 
Kram Liza
 
 

Lakritskola

 
 
Älskar denna kola! Den är så himla god med en svag smak av salt-lakrits! Denna gång klippte jag ut små rutor av Transfer-sheets (mönsterpapper för choklad) som jag placerade ovanpå varje kola för att få ett fint mönster på toppen. Det blev jättefint! Dock skulle jag nog ha låtit den koka nån grad till då den blev rätt lös men det är lika god för det!
 
 
 
Här är receptet:
 
 
Kram Liza
 

The Nutcracker

Tredje Advent. Oj, himmel, vad tiden går fort nu. Det är nästan som att jag vill stanna tiden lite och bara njuta av julen som faktiskt är här precis just nu. Detta år har vi har julmyst som aldrig förr jag och familjen. Caner och jag äter frukost till jul-ljusen och julmusiken varje morgon klockan 7, granen är så där underbart fin och ståtlig som bara en gran kan vara och paketen är alldeles strax inpackade och klara. Nu väntar man bara på självaste Julafton, den underbaraste och varmaste dagen vi har i familjen. 
 
 
 
Torsdag kommer det finaste besöket som rest från långt ner i Europa, nämligen svärfamiljen från Turkiet. Tänk att faktiskt för första gången få ha hela den stora familjen samlade under ett och samma tak. Helt underbart.
 
Idag är det som ni alla vet, Tredje Advent och näst sista ljuset är tänt. Som alla andra adventer så blev det ett mysbesök hos min andra syster och sambo. Det måste vara den bästa traditionen vi skapat. Efter att ha sovit helt för länge denna helg (och är ändå så himla trött) så var det hur fint som helst att samla familjen och fira den nästa sista ljus-dagen. Vi åt lussekattor, kladdkaka och drack julmust som man bör en dag som denna. Kvällen toppades med den bästa jultecknade-filmen som finns, nämligen The Nutcracker. Vet inte hur många jular jag och systrarna har sett denna tecknade-film. Den är magisk och otroligt julig. Det måste dock vara original-versionen från 1990 annars är den inte lika fin.
 
 
 
Nu ska jag nog bädda ner mig snart igen och se om jag kan råda bot på min hemska trötthet. 
 
Trevlig Söndag och ha en riktigt mysig Advent allihop!
 
Kram Liza

Underbara julbord

Igår åt jag och familjen på Malmös bästa julbordSankt Markus Vinkällare. Gud, så mysigt där är och vilken himmelsk mat det bjöds på!



Restaurangen är i en gammal källare och det ända ljuset som lyser upp är ljuset från levande ljus. Stället ser ut en gammal borg och det är verkligen jätte mysigt! Jag tror inte att vi nånsin har ätit så mycket mat! Herregud. Dessertbordet är inte heller att leka med. Man kände sig nästan berusad när man gick därifrån!



En helt perfekt kväll med familjen helt i julens fina tecken.



Jag rekommenderar verkligen er att testa deras julbord om ni har vägarna förbi Malmö!

Kram Liza

Den svenska granens historia.

Ja, att man pyntar väldigt olikt länderna emellan är ju rätt intressant. Och att amerikanarna går all in har vi nog alla sett i både filmer och tidningar. Man ska helst inte se granen utan smyckningen tar över.
 
Det är väldigt vackert, väldigt effektfullt men jag gillar när man ser granen mellan pyntet, det får inte ta över helt. Vi svenskar kanske är lite mer sparsamma med pyntet och det tycker jag personligen blir vackrast.
 
Visste ni att vi i Sverige var väldigt sena med att ta in granen i hemmet? Det var inte förrän i början på 1900talet som man kunde börja se små bordsgranar inomhus sk julbuske. Då smyckade man bara med levande ljus och äpplen (för att tynga ner grenarna så att ljusen stod stadigt). Efter ett tag kunde man även se svenska flaggans-vimplar ringla sig runt den lilla ståtliga granen. Det sades att granen skulle jaga bort onda makter och väsen från hemmet i samband med mörkret kring midvintern. För att förstärka skyddet ytterligare la man granris utanför ytterdörren. 
 
Väldigt intressant det där...
 
Här några över-smyckade amerikanske granar. Väldigt vackert men kanske lite för mkt för mig.
 
 
 
 
 
Idag är det Lucia och planerna för kvällen är att gå ut och äta med systrarna. Det ska bli himla mysigt <3

Kram Liza
 
 
 

Spara på värdefull jultid

Ja, om man ska vara helt ärlig så behöver man inte gå all in på allt under julen. Man får inte glömma att faktiskt njuta av den lilla månaden som julen är här (eller tre för oss jultokiga :) ) och varje kraft-ansträngning man kan spara kan vara guldvärd!
 
Man behöver absolut inte göra allt från grunden och det gör faktiskt inget om man köper lite färdigt från affären. Särskillt när det gäller kakor. Det roligaste är ju ändå att dekorera kakorna och om jag ska vara helt ärlig så blir mina pepparkakor ändå inte lika goda som dom i affären så här ser ni ngn som kommer fuska med det i år igen! 
 
Mina hemmapyntade köpe-kakor förra året :)
 
 
Köp hem ett gäng olika kakor (chocolate chip-cookies, vaniljkakor, pepparkakor) eller marshmallows, gör en sats kristyr, smält lite choklad, krossa lite polkagrisar, köp lite julströssel och börja att pynta kakorna! Man kan göra köpe-kakor så himla fina och man slipper det stora stöket med bakningen! 
 
Ett förenklat sätt att göra cakepops (här ser ni mina jag gjorde förra året) på är att helt enkelt bara köpa ett paket Ballerina-kakor eller Oreo-kakor, stoppa en pinne i mitten, doppa i choklad och pynta! Nästan kladdfritt! och jätte gott!
 
Fusk cakepops (oreokakor doppade i choklad)
 
 
Kram Liza
 
 

Musikens betydelse på julen

Då jag själv är sångerska så betyder musiken otroligt mycket för mig. Det finns inget som kan påverka en människa så mycket som musik. En låt kan ta dig tillbaka i livet på bara några sekunder och under julen finns det inget bättre sätt att komma i stämning än att sätta på julmusik.
 
För snart 20 år sedan köpte mamma&pappa en billig julskiva när dom var på sin årliga julklapps-shopping. Det var ingen speciell skiva, en jättebillig med blandat julinnehåll. Rock Christmas minns jag att den hette med en tomte på en motorcykel på fodralet. Denna billiga okända skiva kom att betyda så himla mycket för oss under årens lopp. 
 
Inte denna, men ngt åt det hållet.
 
Vi lyssnade bokstavligt talat sönder den, spelade inget annat och man kunde precis varenda låt på skivan, när en låt slutade visste man exakt vilken nästkommande var.
 
Jag kommer såväl ihåg när vi, den första December, alltid traskade ut till förrådet, hämtade in alla 5 stora resväskor som vi alltid packade ner alla julgrejer i, satte på denna skiva medan jag och systrarna bråkade om vem som skulle få vad till sitt rum i väskorna fulla med julpyntet. Denna skiva har kommit att betyda otroligt mycket för oss och vår barndom.
 
Skivan blev rispig med tiden och vi visste nu exakt var alla hack på skivan skulle komma så att vi kunde spola förbi det snabbt.
 
 Nångång under årens lopp, allteftersom åren gick blev vi av med skivan. Kanske låg den i någon gammal cd-spelare vi kastat? Kanske slängde vi den av misstag? Den var iaf putsväck och vi fick hitta nya traditioner att fylla vår jul med.
 
Nu med världens teknik, online lyssnande, Spotify och google är ju allt möjligt men trots timmar av sökande från vår sida kunde inte skivan hittas. Det var ju bara en skiva för en tjuga med rockiga jullåtar, inget känt som var värt att lägga upp eller sälja vidare...
 
Förstår ni då lyckan när syster säger att hon skickat en Spotify-länk till mig och ber mig lyssna på samlingen hon gjort och jag inser att det är vår gamla barndoms-skiva hon funnit! 
 
Jag fick rysningar och sändes med ens 15 år bak i tiden och blev 15 år igen! Alla fina barndomjular fylldes i mitt hjärta vid första låten och jag blev så varm!
 
Skivan hade hon inte funnit men då vi bokstavligt talat lyssnat i sönder skivan tidigare hade hon funnit den första låten på skivan och med den visste vi exakt vilken låt som kommer efter och efter och efter. Det hade tagit lite tid att hitta alla versioner men alla 15 fina barndomslåtar var där.
 
Om ni är lite nyfikna på våra jullåtar så har vi Spotifylistan HÄR.
 
Tänk vad musik kan komma att betyda för en. Detta år ska inget annat spelas, än denna gamla avdankade Rock Christmas, och det kommer bli den finaste julen på länge!
 
Kram Liza
 


Paketinslagning

Min förmiddag bestod mesta dels av att slå in de sista julklapparna! Under granen är det nu fullt med paket till de bästa i mitt liv. Längtar riktigt mycket till jul när dom ska få öppna paketen. Är så himlans nöjd med mina julklappar i år! Det finns inget bättre än att ge under julen, det är det bästa jag vet, att visa mina närmsta hur mycket det betyder för mig.
 
 
 
Är det något jag aldrig skulle vilja ta bort med julen, hur gammal jag än må bli, så är det julklapparna. Man blir verkligen aldrig för gammal för att varken ge eller få. 
 
Kram Liza

En kväll i julens tecken

Igår hade vi en riktigt trevlig julkväll med julfikaEspresso House följt av ett trevligt besök på Vellinge Blomman. Om ni bor i Skåne måste ni bara ta er till Vellinge Blomman, mer juldos än så går nog inte att få med mekaniska tomtar, glittriga granar, juljlus och granprydnader precis överallt. Att jobba där under julen hade varit en dröm!
 
 
 
 
Det går inte att gå tomhänt därifrån såklart och denna gång fick en liten jul-en med minikulor, en julvas och Yankee Candle vax-kakor med aromalampa. Gud, vad GOTT doften White Christmas doftar! Hela hemmet är fyllt av denna juliga doft nu!



Kram Liza

Kanelbullar på julbordet

Det är så intressant det där om hur julbordet är så olika beroende på vem man går hem till! Att lussebullar är något de flesta har på bordet är nog självklart men att inte kanelbullar är det kom som en chock för mig. Det är något vi har varje år men när jag har pratat med vänner och bekanta så verkar vi vara dom enda som har det?
 
 
 
Efter att ha läst lite julbloggar nu så har jag märkt att många har kokosbollar till adventsfikan, detta är något vi aldrig har och jag skulle inte förknippa kokosbollar med jul. Rätt kul det där hur vi skapar våra egna traditioner!
 
Iaf, om någon är tokig precis som vi och äter kanelbullar till julfikan så har jag ett riktigt riktigt gott recept! Dom både ser väldigt saftiga ut och smakar väldigt gott med både kanel och vaniljsås i fyllningen!
 
 
 
För att inte behöva repetera så kan jag bara väldigt enkelt länka till recpetet HÄR (från förra årets julbak)
 
Äter någon av er också kanelbullar till jul eller är vi väldigt ensamma om det? :)
 
Kram Liza
 
 

Finaste Andra Advent

Ikväll var det min ena systers och hennes sambos tur att ha vår fina traditionella adventsfirande hemma hos sig. Som vanligt var det en av de finaste kvällarna och vi hade det riktigt mysigt med världens godaste julsoppa, glögg och pepparkakshusbak.
 
 
 
Fin julkväll med de finaste människorna <3
 
Likt förra veckan kommer en liten recap från vad vi hade för oss: 
 
 
 
 
Vill aldrig att julen ska ta slut.
 
Kram Liza

Jultårta

Jag söker runt på lite inspiration för jultårta. Detta år tänkte jag göra en jultårta och jag vet redan hur den ska smaka och vad som ska ingå. Men det roligaste är ju helt klart att pynta den! Herregud, vilka tårtor somliga kan skapa! Helt otroligt! Jag hade inte haft hjärta att äta upp den bara, haha. 
 
Mer julstämning än så kan man nog inte få av en tårta!
 
 
Ikväll blir det pepparkakshus-verkstad hos syster och adventsmys till julkalender. Julstämningskänslorna är idag på topp!
 
Kram Liza
 
 

Granen står så grön och grann i stugan!

Vi hade en riktigt mysig kväll igår, jag och Caner. Sven styrde och ställde utanför (det var verkligen orkan idag med) så vi beslöt oss för att jula till det riktigt och klädde granen! Mitt i allt stök såg vi att det började snöa utanför och det blev genast så mycket finare att klä granen i den stunden.
 
 
 
Jag har varit riktigt depp över granen detta år då mannen är hyper-allergisk mot granar (ja, han har nog inte blivit riktigt härdad än mot alla Sveriges baselusker) och förra året hade jag tydligen lovat att vi skulle köpa en fuskgran (kommer jag inte alls ihåg, ville nog bara avsluta samtalet då :) ) så att han kan andas fritt hela December. Dock är jag allergisk mot fejkgranar (ja, men nästan iaf) och hatar verkligen granar som ser plastiga ut. Jag fick för mig att jag ville investera i en riktigt fin plastgran då som ser verklighetstrogen ut men sparar det nog till nästa år då dom går på minst 1000kr :/ Detta år har vi annat att lägga pengarna på med alla julklappar, svärfamiljen som ska komma på besöka osv. 
 
När mannen kom hem från jobbet igår (han jobbar på ett återvinningsvaruhus som nog lättast kan liknas med en enorm loppmarknad där allt är secondhand) hade han med sig en enorm plastgran han fått tag på där. Vid första anblicken tyckte jag verkligen inte om den med sina pappersremsor till grenar (ja, jag ville verkligen ha en riktigt som ni hör :) ) och gick motvilligt med på att behålla den då jag vet att han verkligen inte kan andas med en riktigt gran hemma.
 
Helt oväntat kom jag till att älska denna gran när vi var klara! Den blev så himla fin och ståtlig! Den är verkligen mycket hörgre än de tidigare vi brukar ha hemma i vår lilla etta, men det gör inget! Mer jul i hemmet bara, kan ju inte gå fel liksom! Den blev verkligen så stor, fyllig och fin som jag drömde om!
 
Alla prydnader går i vitt, vitt och vitt precis som vårt övriga lilla hem! Ett litet tips för att fylla granen lite ytterligare är att ta bort alla fula tunna snörena på kulorna och istället knyta sidenband med rosett på! Det fyller verkligen granen och ser himla mysigt ut på plats! Jag gjorde det med alla våra prydnader och det gjorde väldigt mycket! Mycket av det i granen är saker jag själv pysslat ihopa och det gör ju att den känns lite varmare i hjärtat.
 
Glaskulor från Panduro Hobby som jag fyllt med fejksnö

Glaskulor från Panduro Hobby som jag fyllt med julsånger. HÄR kan ni se hur jag gjorde dom.
 
Glaskulor från Panduro Hobby som jag fyllde med snöflingor. HÄR kan ni se hur jag gjorde dom. 

Kulan till vänster pysslade jag ihop förra året med hjälp av hushållspapper, klister och frigolitbollar. HÄR kan ni se hur jag gjorde dom.
 
 
 
Jag hade köpt en liten påse med vita små små julkulor förra året på loppis men tyckte på plats att dom såg lite mesiga ut, men med en stor rosett av tjockt sidenband blev dom jätte fina!
 

Älskar verkligen granen under julen, den är liksom pricken över i:et. Det bli så varmt och mysigt och förgyller hemmet så!
 
När vi var klara gick vi en liten promenad i den lilla snön som då fallit. Det var verkligen en mysig kväll med både snö, storm och en gran att pryda under en och samma timme (ja, sen regnade det och snön försvann :) )
 
Kärleksklotter på bilarna
 
Kram Liza
 
 

Juklapps-inslagning

Idag myser jag med att packa in julklappar samtidigt som stormen råder där ute, jätte mysigt!
 
 
 
 
Mina ler-figurer blev perfekta som julettiketter på paketen! HÄR kan ni se hur jag gjorde dom. Älskar tjocka siden-band när jag slår in paket, det ser så mycket lyxigare ut! Utsidan är ju nästan lika viktig som insidan då alla paketen ska ligga framme under granen några veckor nu!
 
 
 
Kram Liza

Julklappsjakten med Arla

Sven visade sig verkligen från sin sämsta sida, han var på riktigt uselt humör mest hela natten! Jag var införstådd med att han inte skulle vara så glad men väntade mig inte att jag skulle få vara sömnlös hela natten. Ojoj, vad det blåste här i Skåne! Har nog aldrig varit med om en sådan blåsig storm! Och inte heller fick vi någon snö utan bara en massa livliga orkanvindar... 
 
 
 
Men hörrni, vet ni vad man kan göra så här dagen efter stormen? Fira med en tävling från Arla! Jag blev kontaktade av dom i dagarna inför en tävling dom ska ha, den verkade väldigt rolig! Tävlingen går under namnet Julklappsjakten och går helt enkelt ut på att finna de flesta av deras borttappade julklappar! Klapparna har gömt sig i bloggvärlden någonstans och även jag har gömt en liten klapp i något inlägg längre ner. Hittar ni? :)
 
HÄR kan ni läsa mer om tävlingen som i korthet går ut på att finna deras recept som gömt sig i ett antal samarbetande julbloggar, skicka in svaren med en motivering och tävla om finfina priser! Kul med en jultävling så här efter stormen och innan jul!
 
Som sagt scrolla ner lite lite på min blogg så kan ni nog finna en av recept-klappen som smugit sig in på något av mina inlägg :)
 
Kram Liza
 
 
 
 

Vinglas hängen

Förra året när vi var på en julig liten weekend i Polen så hittade jag jättefina vinglas-berlocker att piffa till julglasen med! Det blev verkligen så himla fint på julbordet! Detta år blir vi ju lite fler och inte de 6 personer vi brukar vara. Vi får ju finbesök från Turkiet för första gången och får då addera 3personer till på vår middag. 
 
 
 
Jag hade dock bara köpt 6 stycken vinglas-berlocker och funderade lite på hur jag kunde trolla fram tre stycken till. Visst kunde jag köpa på Ebay men det vore ju för lätt plus att risken finns att dom itne skulle hinna komma :)
 
 
 
Efter ett besök på Panduro Hobby så fann jag några ringar man kunde öppna (vet faktiskt inte vad man har dom till egentligen) En hel påse för bara 20kr. Trä helt enkelt bara på en liten mini julkula i ringen och fäst den runt vinglaset! Lätt som en plätt och blev himla fint!
 
 
 
 
Vinglaset kommer dock bara att innehålla julmust, den enda rätta drycken på julbordet! Vi dricker faktiskt aldrig någon alkohol under julen, det hör liksom inte riktigt till för oss. Julen ska hållas ren och fin, precis dom den är.
 
Kram Liza
 
 
 

Adventskalender

Ja, det är väl något som man aldrig växer ifrån? Jag älskar alla sorters jul/adventskalenderar och det hör liksom julen till! Jag har i alla år ägt en chokladkalender och sedan jag träffade min man har jag gjort en paket-kalender till honom varje år. Detta år gjorde jag små adventspaket till min familj och jag följer slaviskt julkalendern på tvn och älskar hela idén med något litet att se fram emot varje dag till Julafton
 
 
 
Jag är så himla mycket nöjd med min gran-kalender jag pysslade ihop till Caner förra året och även om han inte riktigt vill medge det så blir han faktiskt 5 år varje morgon när han letar efter dagens paket :)
 
 
 
Saker och ting kommer ju såklart att förändras med åren, paketkalendern kommer så småningom inte att göras till min man utan det kommer ju naturligt att gå till våra framtida barn och pysslet kommer barn-anpassas mer, men är det något jag inte kommer växa från så är det chokladkalendern! Den ska jag banne mig ha varje år!
 
Har ni också kalenderar till er själva?

Hälsningar Liza

Julfrukost

Jag är egentligen inte så mycket för filmjölk, det smakar lite för surt för min smak. Men denna filmjölk med smak av pepparkaka är bara för himla god! Lagom sött och mycket smak av jul!
 
 
 
Jag tas direkt tillbaka till min barndom när jag av mamma fick en skål med filmjölk med mycket kanel i som mellanmål varje dag efter dagis. 
 
Kram Liza

Saftig Saffranskaka med apelsin&mandelmassa

 
 
Idag gjorde jag mina goda saffranssnäckor som jag gjorde förra året. Dom är så himla goda och saftiga med fyllning av mandelmassa och apelsin!
 
Nu gjorde jag dock snäckorna i en form så att det blev en stor bryt-kaka istället och det blev faktiskt mycket saftigare när man gräddar dom så! Bara lägg dom i formen när du ska låta dom jäsa sista gången, ha lite mellanrum mellan dom för dom jäser sig ju dubbel så stora!
 
HÄR är receptet från förra året. Dock använde jag mig av Leilas bull-recept från dom goda saffranssnurrorna jag gjorde för ett litet tag sedan! Älskade det receptet, men fyllningen bytade jag ut mot apelsin-fyllningen!
 
 
 
Det luktar så himla gott av nybakat här hemma nu! Julmys!
 
Kram Liza
 
 
 
 
 

Londons små julfynd

Här är den juliga delen av shoppingen jag fann i London! Ja, jag hade lätt kunnat handla för en miljon (om jag hade haft någon) men då vi endast köpt till en resväska (knäppa flygbolag som har den policyn) och Caner också ville shoppa lite fick jag motvilligt hålla fingrarna i styr från alla julgrejer.
 
Detta blev det iaf:
 
 
 
En jultröja med texten I Love Santa som är övergosig! Mina mysiga jultofflor också från Primark, ett par röda pyjamas-byxor, en vimpel med texten Merry Christmas, fyllda julkulor (likt mina jag pysslade ihop själv), snöflingehängen tillgranen, ett doftljus som luktar så himla julgott och lite tallrikar och servetter till julbordet.
 
**
 
 
Om ni har vägarna till London så måste ni lova att ta er till närmsta Poundland! Alltså, allt kostar bara en pund, precis allt! Där finns såklart en massa tingelitangel men även en hel drös med bra märken som tex Schwartzkopf, Tresemme, Fructis (för att bara nämna skönhetsprodukter) Jag kunde lätt gå bananas där inne! Om ja, återigen, vi inte bara hade ett knäppt flygbolag där man var tvungen att köpa till resväskor om man vill checka in dom...
 
Iaf... Där fanns allt från rengöring, choklad, julavdelning, pysselgrejer, bil&cykel-tillbehör, verktyg, smink, mat, hårvård osv.
 
Nu ska jag svira om till julmys-kläderna, sätta på lite julmusik och göra middagen! Ha en riktigt julmysig kväll allesammans!
 
 
Kram Liza
 
 

Finaste Första Advent

 
 
Idag startade vi julen tillsammans, som varje år. Det är alltid lika mysigt att kickstarta julen med de finaste människorna man har. 
 
Det blev saffranssnurror, ingefära-kakor, äppelpaj med pepparkaka, massvis med glögg-tester och mys till Julkalendern som vi för övrigt tyckte himlans mycket om!
 
 
 
Väldigt koncentrerade på Julkalendern :)
 
En helt perfekt Advent som man kan sammanfatta i 15 sekund så här:

 
 
 
Nu börjar den finaste månaden vi har och vi ska göra så himla mycket mysigt tillsammans!
 
Kram Liza
 

Pyssla med Whiskey och Choklad!

Mammas sambo älskar choklad och Whiskey... Då vi åker till Turkiet (min mans hemland) på semester varje år och då handlar på Taxfreen så har det blivit lite av en tradition att ge honom just det, Whiskey och Choklad i julklapp!
 
Dock är det lite tråkigt att slå in det bara så där och jultok som jag är måste man ju julpiffa allt!
 
Efter lite pyssel så blev det mycket roligare att både ge och få ngt sånt enkelt som rusdryck och chokladkaka! :)
 
 
 
Hemma i mammas fönsterkarm står visst Rudolph ännu idag och vakar har jag sett!
 
Kram Liza
RSS 2.0