Recept från första advent

 
 
 
Jag vet egentligen inte om någon är intresserade av recepten från igår men då jag själv ser min blogg som en minnesbok är det superbra att kunna gå tillbaka för recept år efter år! :)
 
 
 
 
I år provade jag mig på en variant av Rocky Road. Rocky Road är ju väldigt gott och en höjdare under julen! Men jag fick ett tips av en kursare att tillsätta en burk kondenserad mjölk (den söta) i choklad och det var verkligen pricken över i:et! Herregud, vilket gott julgodis!! Har ni inte testat det så måste ni lova mig att prova detta godis! Det är det bästa av alla världar. Marabou, nötter, dumle och marshmallows. Konsistenesen blir väldigt len och mjuk som en fudge.
 
Detta hade jag i:
 
Rocky Road
 
400gram marabou. Normalt sätt ska man  ha 200gram mjölkchoklad och 200gram mörk choklad. Jag är dock inte  så tokig i mörk choklad så jag satsade helt på mjölkchoklad!
1 burk (397gram) kondenserade mjölk
20gram smör
1tsk vaniljsocker
2,5dl mini marshmallows
2,5dl jordnötter
2dl pistagenötter
15 dumlekolor
 
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper. Värm upp mjölken och smält ner chokladen + smöret. Rör till en jämn smet och ta sedan bort kastrullen från värmen och låt svalna en liten stund. I med nötter, marshmallows och dumlekolor och häll allt i formen. Tryck jämnt och låt svalna i kylen. Skär upp i rutor och servera!
 
Crispy marshmallow-godis
 
75gram smör
250gram marshmallows
1dl salta cashewnötter
3,5dl kokos
6dl rice crispies
 
Smält smöret och sänk till låg värme. Smält ner marshmallows och ta av från värmen. Blanda ner resten och klä en 30x40cm form med bakplåtspapper. Platta ut med fuktade händeroch låt stelna. Skär i rutor och servera.
 
Danska Peber nødder
 
I Fredags hade jag en jättefin bakdag med en god vän och vi gjorde bland annat dessa kakor.
 
 
 Peber nødder är en känd dansk julkaka och dom är så otroligt goda!! Små munsbitar med en len smak av kanel, kardemumma och ingefära. Som små pepparkakor nästan.
 
3dl rörsocker
250gram smör
0,5 dl grädde
1 tsk färskriven ingefära
1 tsk kardemu,,a
1tsk kanel
0,5tsk svartpeppar
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
7d mjöl
 
Blanda ihop socker och smör till en jämn smet. Tillsätt nu grädden lite åt gången. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda ner i sockersmeten. Forma till små kulor ca 2cm stora och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Baka i 200grader i ca 8-10min. Låt kakorna svalna och servera sedan. 
 
 
 
Ja, det var det hela. Saffranskladdkakan finns på bloggen redan om ni skulle vija göra den! Vilket ag verkligen tycker att ni ska. Hela familjen älskade den!
 
 
 
Nu ska jag strax iväg med Caner till Hornbach och köpa lite pysselsaker. Otippat ställe, haha.
 
Kram Liza

Första advent

Vi har nyss haft världens finaste advent hos oss med de finaste jag har, familjen. Som vanligt hade vi en jättefin kväll med mycket mat, godis och pratstunder. 



Det blev pumpasoppa och hemmagjorda vitlöksbröd efter ett recept jag fått av en god vän.

Till efterätt bjöd jag på den supergoda saffranskladdkakan jag skrivit om tidigare och den fick toppbetyg av samtliga! 


Julgodiset var en blandning av svenskt och danskt. I Fredags hade jag och en nära vän en himla fin bakdag tillsammans. Då hon är danska fick hon introducera mig till det danska gottebordet. Därför blev det förutom marshmallowcrisp och Rocky road även danska peber nödder. Mamma som har rötter i Danmark tyckte om dom jättemycket. Det var ett himla fint inslag i vår svenska advent.


Nu känns det verkligen som att julen startat för i år! Ser så mycket fram emot att julmysa med mina nära och kära och få skämma bort de som förgyller mitt liv!

Recepten till samtliga kommer imorgon!

Kram Liza

DIY presentpåse

 
Ikväll sitter jag och pysslar ihop lite gåvopåsar till en god väns advents-presenter. Ibland har ju klappar en riktig ful form och blir inte vackrare när man slår in dom. Därför kan man göra en fin liten påse att lägga dom i! Det är jätte enkelt och jag tänkte visa er hur jag gjort:
 
Mät först hur stor påse du vill ha. Pappret ska räcka runt hela present plus lite till.
 
 
Vik sedan kanterna så att dom möts i mitten och tejpa längs hela sidan:
 
 
Vik nu ena kortsidan en bit upp på påsen. Detta ska bli bottnen så vik så  långt upp som du vill att bottnen ska täcka.
 
 
Öppna upp bottnen och vik som på bilden:
 
 
Vik över dom två andra ändarna så att dom möts i mitten och tejpa:
 
 
Nu är påsen klar! Jag vill stänga påsen lite snyggt och kom på att man kunde slå hål i påsen med en hålslagare. Jag bara veck ner en bit av påsen och slog igenom hål längs hela kanten:
 
 
Sen träde jag presentsnören igenom hålen och fäste en liten numrerad lapp (som jag funnit på Ebay). 
 
 
Kram Liza
 
 

Saffransmusslor

 
 
Varje år brukar jag göra mandelmusslor till jul. Det hör verkligen julen till och kan fortfarande komma ihåg när mamma gjorde dom som liten och det doftade så gott i hela hemmet.
 
Detta år provade jag mig på en ny variant av dom, nämligen saffransmusslor. Det är precis som namnet tyder på, mandelmusslor med saffran i. Dom blev verkligen jättegoda! Grädde och sylt hör ju till och denna gång kryddade jag grädden med lite kardemumma och socker. Det gifte sig verkligen bra med varandra, saffranet och kardemumman! En klick med drottningsylt (Jag tog bara vad jag hade hemma så ta vilken sylt ni vill) i varje och lite grädde ovanpå och du har en farligt god julkaka!
 
Så här gjorde jag:
 
50 gram sötmandel (skållad)
100 gram smör + 2 msk smält smör till formarna
3/4 dl socker
1 pkt saffran (0,5g) + 1tsk varmt vatten
1 äggula
2,5 dl mjöl
 
3 dl vispad grädde
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk socker
Sylt (jag hade sylt i squeeze-flaska hemma, så mkt lättare och mindre kladd)
 
 
Om mandeln inte är skållad först så gör så här: lägg mandeln i kokande vatten och låt koka i 1-2minuter. Häll mandeln i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Nu ska skalet lätt gå att lossa.
 
Mixa mandeln fint. rör smör och socler till en jämn smet. Rör ut saffranet i varmt vatten och tillsätt detta, ägg, mjöl och mandeln i smörsmeten. Arbeta till en smidig deg och täck med plastfolie. Kyl degen i kylen ca 30min.
 
 
 
Sätt ugnen på 200grader och pensla formarna med smält smör. Tryck ut degen ganska tunt i formarna. Grädda i ca 8-9minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp den genom att slå försiktigt på baksidan av formarna. Denna bit är rätt tråkig och en del av mina blev tråkigt naggade i kanterna. Detta är dock inget man tänker på sen när grädde kommer på plats.
 
 
Tryck ut lite sylt i varje kaka och spritsa grädden snyggt ovanpå. Servera
 
 
 
 
Dom blir verkligen jättegoda och känns som en liten bakelse! Mandelmussel-formar kan man lätt hitta på loppis om ni har några hemma. Om ni bor nära Malmö så finns det en hel del på Caners jobb, Sopstationen bakom centralen :)
 
Kram Liza
 
 

Nu är det jul här i vårt hus. Julen är kommen, hopp tralla la la!

Nu är det minsann jul här hemma! Ni vet känslan när man bara ska plocka fram liiite grann till första advent och vips! Så har man råkat dra fram alla julsaker! Den saken passar ihop med den saken. och har jag redan plockat fram denna så kan jag ju lika gärna dra fam den med, haha. Ja, men det är ju bara en månad om året. Varför ska man inte maxa det rejält med en gång då? Nu är det bara lite ljus som ska köpas, nån julblomma, klapparna ska packas in och sen är det fulländat!
 
 
Julgranen blev väl kanske en aning tidig för i år. Caner bar med den hem från jobb (han förvarar den i källaren på jobb på grund av förvaringsbrist i vår lilla lägenhet) och jag kunde bara inte stoppa mig! 
 
 
 
Älskar den stunden på året när vi klär granen tillsammans. Den är lite magiskt. Att vi delar den, vi två. Den bästa människan på jorden och den finaste tiden på året. Det gifter sig så himla bra tillsammans. 
 
Som sagt, vår lilla lägenhet andas verkligen jul nu och allt är precis som det ska vara! Allt är redo för Söndagens advents-kväll med familjen och jag längtar!
 
Kram Liza

Julkuddar

Genom åren har jag pysslat ihop en hel del julkuddar men i år jag drog fram dom så tänkte jag: Herregud, det ser ut som något ett barn har klippt ihop. haha. Jag har därför gjort mig av med alla kuddar utom nedan fyra som jag tycker passar finfint i vårt vardagsrum.
 
 
 
De två i soffan köpte jag faktiskt på Netto förra året för 30kr styck. Ett kap med andra ord!
 
 
 
 
Dom andra två har jag själv pysslat ihop med lite textillim, stenciler och färg. Tycker att dom är väldigt fina och värda att vara framme. Även om jag ser att jag nog borde stryka örngotten lite (?).
 
 
 
(en gammal bild när dom var strukna och fina)
 
 
HÄR kan ni se hur jag pysslade ihop dom.
 
Kram Liza

Passion4baking Digital Magazine - Christmas edition

Ni är säkert fler med mig som läser bakbloggen Passion4baking. Då får ni inte heller missa den fina (och gratis) jul-tidningen hon gav ut igår. Som vanligt så har hon otroligt fina bilder och recept! Man kommer verkligen i julstämning när man läser den. Den riktigt äkta amerikanska julen är ju så otroligt vacker och den känslan har hon  verkligen lyckats fånga!
 
 
 
 
Man bara registrerar sig HÄR och sen får man en länk på sin mail till sitt digitala ex.
 
Kram Liza

Juliga nutellabullar

Jag kommer ihåg chocken för något år sedan när jag lärde mig att alla inte gör kanelbullar på julen! Jag blev liksom så ställd och undrade hur det kommer sig? Jag kände mig lite lurad på mina traditioner och det tog ett tag att smälta.
 
 
 
 
Skämt å sido... hur kan inte alla älska kanelbullar på julen? Kanelbullar och lussekatter hör liksom ihop! Jag kan inte minnas en enda jul när jag var liten som inte inkluderade dessa bullar. Hur som helst, en tradition är en tradition och det finns väl inget finare än att föra vidare sina egna små förändringar och traditioner till sina barn och kommande familjer.
 
Idag gjorde jag en twist och fyllde mina med nutellafyllning istället! Vad gott det blev!!
 
 
Om ni motförmodan skulle känna er sugna på nutellabullar (jul eller inte) så gjorde jag efter detta recept:
 
(klicka för att göra dom större)
 
Kram Liza
 
 

Netto

 
 
Efter en fika med en god vän idag fick jag tips om att Netto hade billiga julsaker. På vägen hem slank jag därför in och kikade lite. Helt rätt! Där fanns hur mycket som helst och inte alls dyrt! Kom inte hem med så mycket men lite tomte-choklad, jul-strössel och en kökshandduk blev det! Handduken och chokladen gick på 10kr och strössölet bara på 5kr styck!
 
 
kram Liza

Lussebullar och saffranssnäckor

Idag började julbaket här hemma! Nu är frysen full av gott och julfikorna kan börja! Ja, när man har hemtenta så finns det ju så många andra saker som lockar. Som att stå hela dagen och baka lussebullar!
 
 
Receptet är så himla bra! Degen blir smidig och bullarna lätta, luftiga och saftiga! Jag tog halva satsen till saffranssnäckor och halva satsen till lussebullar. Nu väntar jag bara på att Caner ska komma hem så vi kan julfika!
 
Om någon är intresserad av receptet så gjorde jag så här:
 
Ingredienser:
 
1st ägg att pensla med
 
Extra: ljus sirap + lite vatten att pensla bullarna med efter gräddning + mandelflarn
 
 
 
Värm mjölk, grädde och saffran till 37 grader och lös sedan upp jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och kesella. Tillsät smör och mjöl lite i taget och arbeta in det väl tills degen blivit mjuk och smidig. Låt jäsa under bakduk i ca 45minuter. Sätt ugnen på 200grader. 
 
 
 
I detta stadie så delade jag upp degen i två delar.
 
Lussebullar:
 
Jag formade mina lussebullar, placerade dom på bakplåtspapper och lät dom  jäsa i 45minuter till. Sedan penslade jag med lite ägg, på med lite flagad mandel (då jag inte gillar russin) och bakade dom i ugnen ca 10-12 minuter. Håll koll så att dom inte får för mycket färg. Direkt efteråt penslade jag bullarna med lite ljus sirap + vatten. Då får dom en fin och glansig yta. 
 
 
 
Saffranssnäckor:
 
Fyllning: 150gram smör, 1msk vaniljsocker, 0.25dl socker, 200gram mandelmassa.
 
Detta var till en halv sats. tycker man om mycket fyllning (som jag) så kör på med hela! Vill man inte ha det så gojsigt så kör bara på halva.
 
Kavla ut degen i en stor rektangel. Bred på fyllningen. Vik översta delen (av långsidan) mot mitten och gör sedan samma sak med den nedersta biten så att dom lappar över varandra. Kavla lite lätt så att degen plattas till och fäster.
 
 
 
 
 
Skär i remsor och tvinna dom var för sig. Snurra remsan runt två av dina fingrar och fäst änden under bullen så att snäcka håller ihop.
 
 
 
Placera varje snäcka på bakplåtspapper och låt dom jäsa i 45minuter. Pensla med ägg och skjutsa in i ugnen ca 10-12minuter. Pensla snäckorna med sirap + vatten och strö direkt över med socker.
 
 
 
Det blev så himla gott och är redo för en massa julfikor med vänner och familj nu!
 
Kram Liza
 
 
 
 

stol-överdrag i julens tecken :)

Jag är ledsen om jag tjatar om mina Ebay-fynd men detta år har det blivit en hel av det! Idag kom ett paket på posten och innehållet är minst sagt juligt!
 
Ja, som vanligt är det väl en rätt onödig grej och kanske till och med lite larvigt? Men äh, det får det vara under julen! Och hur fint kommer detta inte att vara till julmiddagen på självaste julafton?? Ja, om man inte kommer i julstämning av dessa stolar så vet i sjutton om man någonsin gör det :)
 
 
Ja, nu kanske det inte är så värst mycket julstämning här hemma. Men det kommer! Ville mest visa hur fina dom var :) Överdragen gick på ca 12kr styck. Jag köpte ett paket med fyra stycken och hela kalaset gick på strax över 40kr.
 
 
HÄR är sökorden.
 
Kram Liza
 
 

Diy snöflingor att hänga i granen

Idag kändes det lite extra kallt och grått så jag passade på att pyssla lite här hemma. Tiden går så oerhört snabbt nu och innan man vet ordet av är vi inne i December-månad så man får passa på när man har lite tid över.
 
 
 
Jag hade lite vita pärlor hemma och fann några pärlplattor på loppis häromdagen och fick idén att göra lite snöflingor! Dessa kan man hänga i granen, smycka klapparna med eller kanske ha som glasunderlägg?
 
Det var verkligen åratal sedan jag pärlade sist och fick till och med googla för att kolla vilket sorts papper man ska ha på plattan innan man stryker, haha. Ja, i alla fall... för den som är ringrostig som jag, så är det bara att pärla på, lägga ett bakplåtspapper ovanpå och stryka tills att pärlorna smält samman lite. Efter detta är det bara att fästa ett snöre i om man vill ha det i granen eller låta dom vara som dom är ifall man vill ha det som utsmycknad eller underlägg.
 
 
 
Ett tips om man tycker om att pyssla ihop eget julgranspynt är att fästa med sidenband. Det blir jättefint och ser lite lyxigare ut än om man använder vanlig nylontråd.
 
Förra året fyndade jag lite julgranskulor på loppis och med lite sidenband blev dom jättefina att hänga i granen!
 
 
 
Kram Liza

Reindeer bottle-cover

Nu ska jag visa er ett väldigt onödigt men sött sätt att piffa upp sin jul-dricka! Vet inte riktigt vad man ska ha den till? Möjligen kan det vara ett fint sätt att piffa upp sin glögg-flaska man har med sig till ett glöggmingel? Eller ett alternativt sätt att slå in en vinflaska man köpt till värdparet till julmiddagen? Ja, jag hade blivit jätteglad att få en dricka inslaget så här fint :)
 
 
 
Den kostar ca 20kr inklusive frakt och HÄR har ni sökordet jag sökte på Ebay.
 
Kram Liza
 
 

Juliga ingefära-kakor

 
Förra året provade jag mig på ngt nytt nämligen Ingefära-kakor fyllda med bland annat kokos och havregryn. Dom blev jättegoda! En klar hit! Man kan ju inbilla sig att ingefäran ska hjälpa en att stå emot förkylningen om inget annat ;)
 
 
Här är receptet:
 
 
Klicka på bilden för att få den större.
 
 
Även om julen handlar om traditioner för mig så är det kul att prova ngt nytt!
 
Kram Liza
 

DIY juliga dricks-glas

 
 
Jag och Caner var på Ikea häromdagen och självklart kan man ju inte gå tomhänt därifrån. Det blev bland annat lite julklappspapper och presentsnöre samt lite annat för hemmet. När jag var där inne fick jag en idé att göra egna juliga dricksglas till julbordet. Jag packade på mig ett sex-pack glas för 39kr och tillsammans med en porslinspenna jag hade hemma (finns på Panduro Hobby för 49kr) så pyntade jag glasen lite!
 
 
Man kan ju skapa precis hur mycket som helst och även skriva ut bilder som mall att teckna efter. Jag ville dock ha utseendet lite hemmagjort så det blev en enkel ringlande gran på varje glas. En mettalic-penna hade nog varit fint det med! Kanske silver eller guld? Nu ska glasen bara härda i 4 timmar och sen in i ugnen på 160grader i 1,5 timme, sen är dom klara att använda! 
 
 
 
 
Nu fattas ju bara tallrikar för att göra servisen komplett. Ja, det får jag nog lägga till på min to-do-list :)
 
Kram Liza

10 (juliga) saker ni inte visste om mig.

Jag har tydligen blivit nominerad till att ange 10 juliga saker ni inte förväntas veta om mig. Ja, mina närmsta vänner och familj vet ju redan säkert alla punkter men för er andra som kanske inte känner mig så väl kan detta något nytt? Det är säkert inte så värst intressant information och kommer med all säkerhet inte att bidra till en världsförändring Men ok, jag ger ett försök!
 
Jag ger en stor eloge till er som kan komma på så pass många juliga saker att avslöja. Jag personligen kunde tyvärr inte det utan har bakat in ett par saker som rent generellt handlar om mig och mitt liv.
 
 

1. Jag tycker inte alls om julskinka och prinskorvar. Tar likväl upp det på tallriken varje julafton men där ligger de kvar och hamnar så småningom i soporna…

 

2. När julen är över har jag otroligt bråttom att packa ner alla julsaker. Redan innan nyår är det mesta nerpackat i lådor och står staplade i källaren. Får liksom lite ångest (?) över all jul när annandagsfirandet är över. 

 

3. Jag har kör-sjungit bland annat i Tv4 på arabiska bakom en arabisk popstjärna som varit förband till Destinys child.

 

4. Varje jul kör jag och Caner till Fridhems (en plats i Malmö) villaområde och tittar på hur fint julpyntade trädgårdarna där är och drömmer om när vi en dag blir mångmiljonärer och också har ett 1000kvm hus med tillhörande trädgård att julpynta.

 

5. Precis efter gymnasiet blev jag uppflugen av Anders Bagge till hans hem för att spela in låtar i hans studio.

 

6. När jag var en liten och tuff (?) 10åring och hade hela väggarna tapetserade med planscher på New Kids on The Block och Backstreet boys  klippte jag ut en massa tomteluvor i rött papp och tejpade ovanpå deras huvuden. Allt, precis allt skulle vara julpyntat i mitt rum.

 

7. Jag har sjungit bakom Gunther och Arash.

 

8. Jag och mina systrar har töntigt många traditioner kring jul. Varje advent, lillejul, julafton, juldagen och annandagen tillbringar vi 24/7 med varandra med sleepovers, film och spel.

 

9. Jag var med i första omgången av Idol men hoppade självmant av när vi kom till Fredags finalerna.

 

10. Jag har alltid varit tomte hemma hos oss. Jag hade redan som liten ett sjukligt kontrollbehov och vägrade låta pappa vara tomte då han bara skulle råka avslöja vem han var för småsystrarna. Som 10åring klädde jag därför ut mig till en tomte som var stum. Annars hade dom fattat att det var jag, haha. Som om att dom inte gjorde det ändå :)

 

Ja, som jag nämnde så är allt inte julrelaterat och jag fuskade lite men nu har ni fått lite mer information om mig som person! :)

 

Kram Liza

 

Saffrans-kladdkaka

Idag under en föreläsning pratade en vän till mig om att hen var sugen på kladdkaka. Såklart kunde jag inte tänka på annat när jag kom hem och då det ju snart (på lördag) är kladdkakansdag kändes det helt befogat att jag rörde ihop en! :)
 
Denna kladdkaka är något av det godaste jag ätit! Den är riktigt kladdig och med en djup smak av saffran! Ja, en kladdkaka helt i julens tecken, helt enkelt!
 
 
 
Kladdkakan är i grunden en vanlig vit kladdkaka men som man tillför en påse saffran. Den är rätt söt så en bit räcker gott och väl.  Servera med grädde och du har en riktigt god fika!
 
Så här gjorde jag den:
 
Saffrans-kladdkaka
 
100gram smör
180gram Marabou vit-choklad (dom görs bara i 180gram)
2msk vaniljsocker
0,5dl socker
1,5dl mjöl
1krm salt
3ägg
3msk sirap
1påse saffran
Mandelspån
 
(Jag toppade med lite florsocker och serverade grädde brevid)
 
 
 
Smält den vita chokladen och rör sedan ner smöret så att även detta smälter. Vispa ner ägg och sirap tills att smeten blir jämn. Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd ner i chokladsmeten. Bröa en form (22cm) och toppa med mandelspån. Sätt ugnen på 175grader och grädda i ca 15-20minuter. Jag hade min 18minuter i ugnen. Håll koll så att ytan blivit torr men att den fortfarande är lite kladdig mitten. Jag slänger alltid in mina kladdkakor i frysen en timme direkt efter att jag tagit ut dom ur ugnen. Detta gör att man både kan äta den fortare (fler anledningar behövs egentligen inte :) ) och att den inte eftergräddas och blir torr av värmen när man tagit den ur ugnen. 
 
 
 
Ni måste prova denna kaka! 
 
Kram Liza

Påskfjädrar i granen

Idag när jag gjorde en väldigt välbehövlig städning i klädkammaren så fann jag våra gamla påskfjädrar i en påse. Vi har ju mestadels vitt i granen och såklart började jag fundera på om dessa vita fjädrar skulle klä i en julgran såväl som i ett påskris.
 
 
 
Sagt och gjort. Jag fäste ett litet sidenband i varje klase och resultatet blev jättefint! Visst kan man påskpynta i December :)
 
 
 
Kram Liza

Tome-örhänge från Ebay

Det är ju helt galet vad tiden rusar iväg nu! November är kommen och det är endast några veckor innan December är här! I dagarna tänkte jag faktiskt börja julpyssla lite på riktigt och försöka få klart paket-kalendern. Att få ihop 24 små presenter är verkligen inte lätt! Men skam den som ger sig :)
 
Detta år har jag köpt en hel del juliga saker från Ebay. Har dock inte så mycket än så länge att visa då sakerna mestadels kommer ifrån Kina vilket innebär en rätt lång frakt-tid. Men dessa örhängen köpte jag på Ebay förra året! Precis som det mesta jag köper från Ebay så kostade dom 10kr inklusive frakt och det kan man väl unna sig nu till jul? :)
 
 
 
Jag fick faktiskt till och med ett helt set inklusive ett halsband men det gav jag bort till svärmor.
 
HÄR kan man söka om man vill hitta ett par fina örhängen till jul. Men som jag nämnde så är frakten ca 3-4veckor så köp i tid om ni vill ha det i December :)
 
Kram Liza
 
 
RSS 2.0